Çöp Dağları Yeşile Dönüyor

Tokat’ta 30 yıldır çöp dökülen Yeşilırmak kenarındaki arazi, yeşil alan olarak düzenleniyor.

Tokat Belediyesi tarafından 72 dönümlük arazi üzerinde bulunan eski vahşi çöp depolama alanının ıslah edilerek park haline dönüştürülmesi için 3 Milyon 880 bin TL’ye ihale edilen projede yer teslimi yapıldı. İhaleyi alan Bursalı firma tarafından çöp dağlarının kaldırılması için çalışmalar başladı.

Yaklaşık 6 ay sürede tamamlanması planlanan proje kapsamında 72 dönüm üzerinde bulunan katı atık düzensiz depolama alanındaki çöpler 46 bin 100 metrekarelik alanda toplanacak. Taban geçirmezliği olan yeni bir alan açılarak kil, mebran ve drenaj sistemi sağlayan sızıntı suyu drenaj katmanı ve drenaj boruları yapılacak. Yeni bir sızıntı suyu havuzu yapılarak çöplükteki suyun yeraltı kaynaklarına geçmesi önlenecek. Çöplükte ortaya çıkan metan gazı için ise kompos filtre ve gaz bacaları teşkili sağlanacak. Irmak kenarındaki çöpler geçirimsizliği sağlanan alan içerine toplanacak. Çöp düzenlemeden sonra üzeri izolasyon katmanları serildikten sonra üst yüzeyi bitki yetiştirmeye uygun hale getirilecek. Yeşillendirmesi ve ağaçlandırılması yapılacak olan alanda çöp dağları ortadan kaldırılarak park haline getirilecek. Ayrıca park etrafında yeni yollar ulaşıma açılacak.

Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu yaptığı açıklamada; “Verdiğimiz sözleri yerine getirmenin gayreti içerisinde hizmetimize devam ediyoruz. Tokat Belediyesi olarak önceliğimiz çevre duyarlılığı. Tokat’ımızın 30 yıl boyunca çöp dökülen bu alanını park haline dönüştürüyoruz. Kazova’nın incisi bu güzel mevkimizdeki çöp dağları ortadan kalkacak, tertemiz bir park haline gelecek. Hem şehrimize güzel bir park alanı kazandırmış olacağız hem de çevreyi bu kirlilikten kurtarmış olacağız. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Kaynak:http://www.ozelkalem.com.tr/20...


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)