ASAŞSANAT, Sanatı ve Sanayiyi Buluşturuyor

ASAŞ, 2015 yılında ASAŞSANAT’ı kurarak alüminyum sektöründe bir ilki gerçekleştirdi. Fabrika bünyesindeki atölye; sanat ve tasarım öğrencileri, akademisyenler ve sanatçılar için verdiği profesyonel atölye ve artizan desteğinin yanı sıra, sahip olduğu birikimini gelecek kuşaklara aktararak sanatın gelişmesine katkıda bulunmak adına üniversitelerle işbirliği kurarak çeşitli eğitim faaliyetleri de düzenliyor.

ASAŞSANAT bünyesinde geçtiğimiz yıl, Işık Üniversitesi Görsel Sanatlar öğrencileri için kapsamlı bir workshop organize edilerek öğrencilere kaynak, bükme, döküm, cnc işleme ve yüzey işleme konularında eğitim verilmişti. Bu yıl da 8-10 Mayıs tarihleri arasında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri için bir çalıştay düzenlendi. 3 gün süren çalıştay kapsamında öğrenciler kuma kalıplama, alüminyum malzemeye döküm ve yüzey işlemleri ile ilgili detaylı bir teorik eğitim aldılar.  Ardından öğrenciler, çalıştaya hazırlık olarak ahşap, alçı vb. malzemelerden kendi tasarladıkları rölyef modeller üzerinde uygulamalar yaparak üretimle ilgili tecrübe kazandılar.

Geleceğin sanatçılarına verdiği desteğin yanı sıra ASAŞSANAT,  profesyonel sanatçılara verdiği değeri de ASAŞ’ın entegre üretim tesislerinin tüm olanaklarını açarak benzersiz bir şekilde gösteriyor. Bugüne kadar Basri Erdem, Eti Behar, Hanefi Yeter, Kazım Karakaya, Meriç Hızal, Mustafa Pilevneli, Süleyman Saim Tekcan, Tamer Başoğlu ve Yunus Güneş gibi değerli sanatçıları ağırlayarak etkileyici eserler ortaya koyan ASAŞSANAT, kendi bünyesinde çalışan heykeltıraşlarla da kurulduğu günden bu yana başarılı işlere imza atıyor.

ASAŞSANAT bünyesinde çalışan heykeltıraş Çiğdem Akalın’ın T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ülkemizde güncel sanatı ve genç sanatçıları desteklemek amacıyla düzenlenen “Her Ne Arar İsen Kendinde Ara” konulu Genç Sanat: 3. Güncel Sanat Proje Yarışması’na katıldığı ve Cer Modern Sanatlar Merkezi’nde sergilenen eseri de izleyenlerin büyük beğenisi ile karşılandı. “Kadın” adlı eser, çeşitli alüminyum üretim tekniklerinin bir arada kullanılması ile hayata geçirildi. Eserin yüzü alüminyum kuma döküm tekniğiyle üretildi ve kaynak yöntemiyle gövdeye monte edildi. Elbisesi, gövdesi ve kolları ağırlıklı olarak ASAŞ’ın ekstrüzyon ve yassı mamuller üretim tesislerinin proseslerinden çıkan hurdalar kullanılarak üretildi. Gövde ve kolların iskeletinin oluşturulmasında alüminyum profiller, iskeletin üzerini kaplayan deri dokusunun elde edilmesi için alüminyum levha tercih edildi. Büküm ve kaynak yöntemiyle birleştirilen alüminyum profil ve levhalardan oluşan eser; zımpara ve polisaj yüzey işlemleriyle son haline getirildi.

Sanayi ve sanatı buluşturan çalışmaları ile sektörüne öncülük eden ASAŞ, yatırımlarına 1200m²lik alanda kurulacak sanat atölyesi ve yapımına destek olduğu eserleri bir araya getirecek bir sanat galerisi ile devam etmeyi planlıyor.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)