MOSDER 2017 Yazının Mobilya Trendlerini Paylaştı

Sakinleştirici renk paletleri, düz renkler, yuvarlak ve yumuşak hatlar ön planda…

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER), yazın iyiden iyiye kendini hissettirdiği bugünlerde 2017’nin yaz mobilya ve aksesuar trendlerini açıkladı. Bu yıl sakinleştirici etkisi olan renklerle bezeli mobilyaları, akustik malzeme ve yumuşak yüzeyli dokularla harmanlanmış şekilde, yaşam alanlarına sakinlik ve huzur veren tasarımlarda göreceğiz.

Yaşam alanlarında değişiklik yapmak isteyenlerin ilk değiştirdikleri ürün grubu genellikle mobilyalar oluyor. Mobilya değişim sıklığı, araştırmalara göre 8 yılda bir olsa da mobilyada; renkler, kumaşlar, aksesuar ve kırlentlerle evlerin havası değişebiliyorken, ufak dokunuşlarla da sezonun trendleri yakalanabiliyor.

Mobilya sektörünün Türkiye’deki en büyük derneklerinden olan MOSDER, Türk ve dünya mobilyasına olan hakimiyeti ve sektörün yüzde 75’ini temsil gücüyle ülkemizde de mobilyada yazın hangi tarz mobilyaları, renkleri, desen ve dokuları yaşam alanlarımızda göreceğimizi açıkladı.

 “Zanaatkar yaklaşım gücünü arttırıyor”

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı Nuri Öztaşkın; “ “Esnek bir hayat tarzının yansıması olarak tasarımlarda da fonksiyonellik ön planda. İskandinav stili, orta yüzyıl tarzı ve endüstriyel görünüm yeniden güncellenip yeniliğe adapte edilmekte. Yuvarlak, yumuşak hatlar veya ince formlar ve yumuşatılmış köşeler yeni bir minimal bakış açısı sunuyor. Zanaatkâr yaklaşım, hızla gücünü arttırmaya devam ediyor”.


Öztaşkın: Aydınlatmalar gelecek sezonun majör tamamlayıcıları

Kumaş seçiminde ise kadife kumaşların önümüzdeki dönemde de lider olarak gözüktüğünü belirten MOSDER Başkanı Nuri Öztaşkın, gramaj ve doygunluk bakımından dokunma hissini en iyi seviyede sergileyecek kumaşların, deri tasarımlarla kombinleneceğinin sinyallerini verdi. Öztaşkın, “Bu sezona ve gelecek sezona toprak tonları, kraliyet kırmızıları, derin yeşiller ve zerdeçal tonları hakimiyet kuracak gibi duruyor. Ve en önemlisi dekorasyonda koyu tonların güçlendiğini gözlemliyoruz. Son dönemde de öne çıkan tropikal desenlerin ve dokuların önümüzdeki dönemde de oldukça sık yaşam alanlarında göreceğiz. Hatta ev dekorasyonunda uzun zamandır ön planda olan kırlentler, bu sezonda da ön planda. Ayrıca, aydınlatmaların gelecek sezonun majör tamamlayıcılarından olacağını söylesek yanılmayız.”

Yazlık mobilyalarda güneş ışığından daha az etkilenmesi adına kumaş tercihlerinin açık renklerden yana yapılması gerektiğini belirten Nuri Öztaşkın, kumaş türünün ise pamukludan yana olmasının faydasından bahsediyor. 



Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)