Güvenli Konut İçin Teknolojik Kapılar

Günümüzde hırsızlık olayları yaz aylarında artış gösterirken okulların tatile girmesiyle de yazlıkların yolunu tutan vatandaşlar için korkulu günler başlıyor. Özellikle İstanbul’da oldukça fazla yaşanan hırsızlık olayları için güvenlik önlemlerinin artırılması şart. Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre de hırsızlar en çok kapıyı kullanarak evlere giriyor.

Havaların ısınmasıyla birlikte açık bırakılan pencere ve tatil için uzun süreli evden ayrılmanın hırsızlara davetiye çıkardığı artık bilinen bir gerçek.  Parasal değeri yüksek ziynet eşyalarına ve kolay satılabilen elektronik eşyaları hedef alan hırsızları durdurmak için ise evdeki güvenlik önlemlerini artırmak gerekli. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi web sitesindeki Konut Güvenliği İçin Tedbirler sayfasında, birçok hırsızın kapıyı kullanarak eve girdiği yazıyor. Araştırmalar da bu bilgiyi kanıtlar nitelikte. Araştırmalara göre; hırsızlar dairelere en çok pencereden değil kapıdan, villalara ise pencereden giriyor.

Pekgüzel: Teknoloji yaşam alanlarınıza dahil edin

Bu farkındalıkla yaşam alanlarındaki güvenliğin üst düzeyde tutulması için teknolojinin daha fazla kullanılması gerekliliğinden bahseden Sur Çelik Kapı Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Pekgüzel, Sur’un hırsızlığa karşı dünyada ilk defa 5 yıl garanti veren marka olduğunu söyledi. Bölgelere göre hırsızlığın şekillendiğini söyleyen Pekgüzel, “Aslına bakarsanız teknolojiyi ne kadar yaşam alanınıza taşırsınız, evinizi korumanız aynı oranda artış gösteriyor. Dolayısıyla kişi başına düşen gelir farklılığı ve hayat standartları arasındaki farklılık ne kadar çok artarsa hırsızlık oranı da o kadar artıyor. Birçok hırsız kapıyı kullanarak eve girer. Bu nedenle dış kapının hırsızları karşılayacağının farkındalığıyla son teknoloji kullanılan kapılar tercih edilmeli.

Biz Sur Çelik Kapı olarak, hırsızlık olaylarını en aza indirmek için hırsızların karşısına son teknoloji kullanarak ürettiğimiz kapılarla çıkıyoruz. İnsanların tatil dönemini keyifli ve huzur içinde geçirmelerine olanak sağlıyoruz” dedi. 

“İnsanların tedirgin olmamalarını istiyoruz”

Öte yandan Sur olarak herhangi bir projede kullanılan dış kapının kalitesinin, görselliğinin ve güvenliğinin büyük önem taşıdığının farkındalığıyla ürünler geliştirdiklerini söyleyen Pekgüzel, hırsızlığa karşı önlem almada, kilidin sağlamlığı kadar kilidin oturduğu bölgenin de sağlam olması gerektiğini söyledi. Ayrıca sağlam ve dayanıklı bir kapının her evin ihtiyacı olduğunu savunduklarını dile getiren Sur Çelik Kapı Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Pekgüzel, insanlar gece uyuduklarında, ya da kapılarını kilitleyip evden çıktıklarında, tedirgin olmamaları için ürünler geliştirdiklerinin altını çizdi. 


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)