Yalıtım Sektörünün İlk Ar-Ge Merkezi BTM' den

BTM’nin Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nde 1986 yılında kurduğu Ar-Ge Laboratuvarı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından “Ar-Ge Merkezi” olarak belgelendirildi. BTM Ar-Ge Merkezi, yalıtım sektöründe belgelendirilmiş ilk Ar-Ge Merkezi oldu.

Yalıtım sektöründe farklı kullanım alanlarına yönelik yüksek katma değerli yeni ürün çalışmaları yapılan BTM Ar-Ge Merkezi’nde şu anda 13 adet nitelikli Ar-Ge projesi yürütülüyor. Ar-Ge konusunda yeniliğe endekslenmiş, yüksek katma değer yaratmaya aday teknolojilerin geliştirilmesini hedefleyen BTM Ar-Ge Merkezi’nde bugüne kadar 15 adet patent alındı. 

BTM, Ar-Ge Dönüşüm Hareketiyle Dikkat Çekiyor

İnovasyon ve Ar-Ge alanlarına yatırım yapmaya devam edeceklerini vurgulayan BTM Yönetim Kurulu Başkanı Levent Ürkmez, “2016 yılında birçok ilki gerçekleştirdik. İlk adım olarak şirketlerimizin teknolojik yol haritasını oluşturduk. Böylelikle, kısa, orta ve uzun vadeli stratejik teknoloji planlaması ile Ar- Ge’nin çalışması gereken teknolojik çalışma alanlarını tespit ettik. Projelerimizi başlattık. Grup şirketlerinde Ar-Ge altyapısının oluşturulması ve Ar-Ge faaliyetlerinin yürütülmesine öncülük ettik” dedi.

Çok Yönlü Büyümeyi Hedefliyor

BTM’nin faaliyet alanında çok yönlü büyüme stratejisini kararlılıkla sürdürdüğünü ifade eden Ürkmez, “Yalıtım sektöründeki karmaşık ve zor ihtiyaçları olan müşterilerimize, mühendislik yoğun ürünler ve entegre çözümler sunmaya, diğer yandan kolay, hızlı, çevre dostu, uygulama maliyetinden tasarruf beklentisinde olan müşterilerimiz için arz ve talebi buluşturan pazar platformları kurmaya odaklanıyoruz. Bu stratejiyi sürdürülebilir kılmanın en önemli şartı, yeni dünyanın gerçeklerine uyumlu şekilde hem iş yapış şeklimizi hem de iş süreçlerimizi ve yapılanmamızı dönüştürmek” diye konuştu.

Üç Temel Hedef

BTM Ar-Ge Merkezi’nde klasik Ar-Ge merkezlerinden farklı olarak üç alanda farklılaşma hedefleri olduğunun altını çizen Ürkmez, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu üç temel unsurdan ilki tüm Ar-Ge süreçlerini katma değer yaratacak şekilde tasarlamak. İkincisi çevre dostu ve sürdürülebilir ürünler üretip süreçleri geliştirme kabiliyetine sahip olmak ve son olarak yatay büyüme, yani üniversiteler, araştırma merkezleri ile ortak hedefte birleşmek. BTM olarak Ar-Ge alanında, inovatif ürün ve hizmet geliştirme konularında önümüze iddialı hedefler koyduk. Yenilikçi teknolojiler yaratmak ve bünyemize adapte ederek Ar-Ge faaliyetlerini planlayıp, yürütmeyi ve bu faaliyetlerin sonucunda elde edilen sonuçları fikri ve sınai haklar politikalarıyla koruyarak, fayda sağlamayı amaçlıyoruz.”

AB Projelerine de Katılacak

BTM Ar-Ge Merkezi’nin, belirlemiş olduğu Ar-Ge stratejisi çerçevesinde üniversiteler, araştırma merkezleri ve sanayi sektörü ile gerçekleştirilen ortak çalışmalar sonrasında ortaya çıkacak bilgi birikimi, BTM’nin sürdürülebilir başarısı ve geleceği için büyük önem taşıyor. BTM Ar-Ge Merkezi, ulusal projelerle ve ulusal ortaklarla geliştireceği işbirliklerinin yanı sıra Avrupa Birliği’nin finanse ettiği projelere katılım için de çalışmalarını sürdürüyor ve Avrupa Birliği Ar-Ge platformlarına katılıp, AB Ar-Ge çalışmalarını takip ediyor.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)