EkoYapı Dergisi - Ekolojik Yapılar ve Yerleşim Dergisi

Şantiye - Ofis Kompozisyonu

Koreli mimarlık ofisi Stüdyo Starsis ofis alanlarının yerini değiştirerek daha farklı bir çalışma ortamı sağlamak için Seul eteklerine taşımaya karar verdiler.   Üç ay süren bu proje de Starsis ekibi metal ve ahşap malzemeleri kullanarak mekanların yeniden modellenmesinde sıra dışı bir tasarım kararı aldılar. 

Tasarımcılar orijinal kalitelerini koruyarak malzemeleri ofis içerisinde şantiye alanında kullandıkları biçimleriyle ofis içerisinde kullandılar. Bu yaklaşımla kurgulanan  ofis iç mekanı  şantiye detaylarıyla dikkat çekici bir  tasarım mekanına dönüşüyor.

Aynı zamanda dört katlı kullanılmayan atıl evin eski  kullanımının yansımaları detaylardan kendini göstererek yeniden kullanım çerçevesinde kendi orijinal karelerini sağlıyor.

Ayırıcı duvarları olmayan bir paylaşım alanı olarak tasarlanmasına  rağmen belirli gizlilik derecelerini korumak isteyen tasarımcılar bir dizi bölme duvar oluşturan bloklar kullanmışlardır.

Duvar kağıtları ise tamamen temizlenmeyerek  hali hazırda bir inşaat alanıyla önceki alanın hatırlatıcı simgelerinden biri olmuştur. Kullanılmayan eski ahşap kapılar sökülerek yeniden kullanılıyor. Ofis ham maddelerin bir araya geldiği  kullanım yoğunluğunda sert ancak güçlü karakterini vurguluyor.                                         




Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)