PIN Architects Tasarımı Notch / Yarık Mermer Bahçe ve Pavilyonunu Sergisi Açıldı

AKDO’nun düzenlediği Biyofilik Mermer Bahçe Tasarım Yarışmasında Kazanan PIN Architects Tasarımı Notch / Yarık Mermer Bahçe ve Pavilyonunun Silkar Plaza’da Sergilendiği Açılışta Yapı Sektörü Biraraya Geldi 

AKDO’nun 40 yaş ve altındaki, Türkiye’de çalışan genç mimarlar için düzenlediği davetli yarışma organizasyonu sonucunda, mermeri mimari ve tasarım projelerine entegre eden Silkar Madencilik’in inovatif mermer ürünü AKDOLAM kullanılarak geliştirilen Biyofilik Tasarım odaklı “Mermer Bahçe” tasarımlarının sergisi 3 Ağustos tarihinde Silkar Plaza’da bir açılışla izleyicisiyle buluştu. Davette yapı sektörü profesyonelleri ve mimarlar biraraya geldi.

Nevzat Sayın, Han Tümertekin ve Brigitte Weber’in jüri üyeliğini yaptığı, Kerem Piker Mimarlık, Super Eight Studio, PIN Architects, Melike Altınışık Architects ve DM Architects’in finale kaldığı yarışmada, PIN Architects 1.liği ve üretim ödülünü kazanmıştı.

Üretilen ve sergi alanında montajı sağlanan PIN Architects tasarımı Notch / Yarık, AKDOLAM malzemenin doğal taş özelliğini, kompozit yapısını ve performans özelliklerini tasarım sürecine entegre eden, kütlesel, mimari ve taşıyıcı sistem olarak bir meydan okumaya dönüştüren ve aynı zamanda kullanıcı deneyimine odaklanan bir tasarım olarak sergide yerini alıyor. Notch, AKDOLAM malzemeyi hem panel olarak, hem de yüksek dayanımından dolayı bir cephe malzemesi gibi kapsıyor.

Diğer dört mimarlık ofisinin tasarımlarının maketlerle sergilendiği sergide Melike Altınışık Architects bitki, mermer ve su üçlüsü arasında ortaya çıkan ve doğal ortamı yansıtan bir tasarımı ön plana çıkartırken, Super Eight Studio tasarımı, aşırı yapılı çevrelerin içine çok vahşi bir doğal çevreyi sokup, bu ikisinin biraraya geldiği zaman yarattığı kontrastı insanlara deneyimletiyor. Kerem Piker Mimarlık’ın tasarımına, doğal ışığın, taşın kalınlığının azaltılarak taşı yeniden yorumlamaya imkân tanıyan bir şekilde kullanılması ilham veriyor. DM Architects tasarımında, mermer madeni görüntüsünün çağrıştırdığı küp figürleri, kübik bahçeye dönüşüyor.

Doğal yüzey ve dokuları yeni tasarım tipolojileriyle insani çevrelere getiren strateji ve inovasyona odaklanan Biyofilik Tasarım ve mermer üzerine panel ve etkinliklerle zenginleşecek sergi, yılın sonuna kadar gezilebilecek.

Silkar Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Akbulak sergiyle ilgili şunları söyledi: “Bu yarışma ve lansmanla, yapı sektörünü ve gerek katılımcı, gerekse de ziyaretçi mimarları inovatif bir ürünle buluşturmuş olduk. Yıllardan beri, İstanbul Tasarım Bienali, , Venedik Bienali gibi önemli sanat ve tasarım etkinliklerinde sponsorluklarımız, desteklerimiz ve özel üretimlerimiz oldu. Bu yarışmada konu olan AKDOLAM hafif taş panellerimizi üretirken dijital teknolojiyi, tasarımı, el emeğini ve endüstriyel boyutu biraraya getirerek Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmiş olduk. Bu ürünü Amerika’daki kardeş kuruluşumuz vasıtasıyla geçen sene kurmuş olduğumuz Manhattan’daki 1000 metrekarelik showroomumuzda da aynı şekilde gösteriyoruz. Lansmanımıza mimari çevrelerin ilgisi bizleri çok mutlu etti; yılın sonuna kadar sergimizi ziyaret etmeleri için davetimizi tekrarlıyoruz.”

Biyofilik Tasarım nedir?

Biyofilik Tasarım yaşadığımız, çalıştığımız ve öğrendiğimiz mekânların yenilikçi bir yolla tasarlanmasıdır. Biyofilinin bir uzantısı olarak biyofilik tasarım, doğal malzemeleri, doğal ışığı, bitkilendirmeyi, doğal görünüşleri ve doğal dünyanın diğer deneyimlerini çağdaş yapı çevresine taşıyor.Doğal bir malzeme olarak mermer eşsiz ve doğal estetiğiyle insanoğlunun en eski inşa malzemelerinden birisidir. Aynı bloğun bir parçası olmasına rağmen her mermer plakası bir sonrakinden her zaman farklıdır. Bu şekilde mermerin renk ve dokularında bulunan çeşitliliği yaratan doğanın desenleri, farklı tonlarda geçiş ve gölgeler yaratarak mermer formlarında geniş bir yelpazede gerçek sanat eserleri oluşturur. Her parçayı ayırt edici kılan eşsiz renk ve desenlere sahip doğal taş, Biyofilik Tasarımı uygulamak için ideal bir yoldur.

AKDO ve AKDOLAM ile Biyofilik Tasarım

AKDO, mermer yüzeyleri modern inşa teknikleriyle entegre etmek için bir çözüm olarak, Silkar Madencilik tarafından üretilen, mermerin daha esnek ve mekanik uygulamasını ve Biyofilik değerlerin iç mekanlara taşınmasını mümkün kılan yenilikçi bir laminat ürünü olan AKDOLAM’in uygulamasını önerir. Mermerin çağdaş mekânlara entegresini yeni bir açıdan sağlayan AKDOLAM lamine mermer özellikleri, yaşam alanları için doğal ve konforlu Biyofilik tasarımı yaratırken onu ideal bir yapı malzemesi yapan lamine mermerin hafifliğini, daha az mermer kullanıldığı için mali verimliliği, nakliye ve uygulama kolaylığını, tasarım esnekliğini ve sağlamlığını da içerir.

Mermer ve bitkilerin uyumunun gerçekleştirilmesi üzerine olan yarışmada Biyofilik Tasarım’daki ekoloji odağı, oturma ve yansıtma için iç mekanlarda ışık, yeşillik ve mermerin organik görsel ve dokusal özellikleriyle bir tasarım yaratmaktır. Alüminyum honeycomb ve cam arka planlı AKDOLAM ürünleri doğal renk ve ton çeşitliliğiyle, renk birlikteliği ve uyumu için sınırsız tasarım ve estetik imkânlar sağlarken; üretim ve mekanik inşa esnekliğini de mümkün kılar. Her AKDOLAM parçası, mimar ve iç mekân tasarımcılarının projelerine göre özel olarak üretilebilirken; yenilikçi tasarım imkânı dijital üretim yöntemleriyle daha esnek mermer uygulamalarının gerçekleştirilebilmesini sağlar. “Mermer Bahçe”, Biyofilik Tasarımla bugün şehirlerimizdeki çağdaş yaşam kalitesini geliştirirken doğal “çevreler” tasarlamak için eşsiz yapısal ve estetik çözümler geliştirmek adına genç mimarları yarışmaya davet eder.

AKDOLAM’in diğer özellikleri

* Arkasında kullanılan malzemelerin çeşitlilik imkânı: alüminyum honeycomb, 3D fiberglas, seramik ve cam.

* Çeşitli uygulama teknikleri aracılığıyla mermer panele göre 3 kat daha hızlı olan uygulama süreci.

* Hafiflik - AKDOLAM Honeycomb paneller 3 cm’lik masif mermer taş panellere göre 5 kat daha hafiftir.

* Güç – 3 cm’lik mermer panellere göre gücü 60 kat daha yüksektir.

* Yüzey çeşitliliği, cilalı, honlu, yakılmış, çekiçlenmiş, kumlanmış yüzey bitirmeleri

* Ekolojik – Doğal taş plakalarına göre azalan atık miktarı

AKDOLAM hakkında daha fazla bilgi için: http://tr.akdo.com/urunler/akd...


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)