​Akçansa ‘Benim Mahallem’ Sosyal Sorumluluk Projesi ile Stevie Ödülü kazandı

Akçansa’nın, Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve TOÇEV iş birliğiyle hayata geçirdiği Benim Mahallem sosyal sorumluluk projesi, dünyanın en prestijli yarışmaları arasında gösterilen Uluslararası Stevie Ödülleri’nde, Avrupa’da Yılın Kurumsal Sosyal Sorumluluk Programı Kategorisi’nde ödüle layık görüldü.

Büyükçekmece’de eğitim gören çocukların; kendilerini daha iyi ifade edebilmelerini, bilinç seviyeleri yüksek, kaygı ve öfkeden uzak bireyler olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla Akçansa, Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV) iş birliğiyle hayata geçen ‘Benim Mahallem Projesi’, Uluslararası Stevie İş Ödülleri’nde Avrupa’da Yılın Kurumsal Sosyal Sorumluluk Programı Kategorisi’nde ödüle layık görüldü.

17 bin ebeveyn ve çocuğa ulaşıldı

Benim Mahallem Projesi kapsamında 6-12 yaş grubu çocuk ve ebeveyn eğitimlerini içeren programlar düzenlendi. Bu programlarda TOÇEV’in uzman eğitmenleri tarafından anne ve babalara çocuk yetiştirmeyle ilgili detaylar; ergenlik çağındaki çocuklara ise ayrı gruplarda sosyal çevreleriyle nasıl daha iyi iletişim kuracakları aktarıldı. Projeye özel olarak tasarlanan mobil eğitim merkezi ile bölgedeki tüm ilk öğretim okulları tek tek dolaşılarak ücretsiz eğitimler verildi ve 2016-2017 eğitim-öğretim dönem sonuyla birlikte bölgedeki toplam 17 bin ebeveyn ve çocuğa ulaşıldı.

Akçansa Genel Müdürü Şahap Sarıer, sadece bugünkü değil gelecek kuşaklara karşı da sorumluluk taşıdıklarının bilinciyle sürdürülebilirlik odaklı çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Sarıer, “Yeni neslin ve onları yetiştiren ebeveynlerin birbirleriyle daha iyi iletişim kurmasını sağlamayı ve yarınlara sağlam temeller atmayı hedefleyerek hayata geçirdiğimiz Benim Mahallem sosyal sorumluluk projesi ile aldığımız ödül, doğru bir iş yaptığımızı bir kez daha gösterdi ve yarattığımız anlamlı değişimler, bizleri daha çok çocuğa ulaşma noktasında son derece motive etti. Amacımız, aileden başlayarak toplumun mutluluğuna katkı sağlamak… Binlerce kişiye dokunduğumuz eğitimlere bu yıl da devam edeceğiz. Büyükçekmece bölgesindeki tüm çocuklara ulaştıktan sonra, fabrikamızın bulunduğu Çanakkale ve Samsun - Ladik’de eğitim sağlamaya devam edecek.” dedi.

Benim Mahallem Projesi ile verilen eğitimler sonrası yapılan araştırmalarda, çocukların, kendilerini ifade etme güçlüğü testlerinde yüzde 18, sınav kaygısı üzerine yapılan testlerde yüzde 22, öfke seviyesi üzerine yapılan testlerde yüzde 30 ve dikkat problemi seviyesi üzerine yapılan testlerde ise yüzde 13 pozitif değişim yaşandı.

Yine Büyükçekmece’de eğitim-öğretim gören 8. sınıf öğrencileri, TOÇEV’in uzman eğitmenleriyle TEOG Sınavı öncesi bir araya gelerek, sınav öncesi ve sonrasında nasıl sakin kalabilecekleri ve sınav kaygısıyla nasıl baş edebilecekleri konusunda eğitim aldı. Ebeveynlere “teknoloji bağımlılığı” seminerleri ile çocukların teknolojiyi doğru kullanmaları konusunda yönlendirilme yönetemleri; çocuklara “vücudumu tanıyorum” konulu seminerlerde çocukların duygularını tanımaları, belli duygular karşısında bedenlerinde nasıl tepkiler oluştuğunu fark etmeleri hakkında bilgiler verildi.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)