Sörf Turizmine Bambu Yerleşimler Sunmak

İspanya kıyılarında bulunan Tarifa  bölgesinde deniz sörfü yapmak isteyen gezgin turizmciler için  geçici ama aynı zamanda kullanıcı dostu ve sürdürülebilir bir çözüm geliştirildi.

Düzenlenen bir yarışma sonucunda kazanan proje sürdürülebilir ve ekonomik çözüm en keskin şartlardan biriydi. Kazanan projenin mimarları yapısal uyum ve kullanılabilirlik telinde tercihlerini hafif bambu materyalinden yana kullandılar. 

Göçmen sörfçülerin İspanya sahilini ziyaret etmek için geliştirilen Deniz Feneri adı verilen  yerleşim,  yaşanabilir alan, depolama alanı, uyku alanı, mutfak ve tuvalet gibi temel ihtiyaçları gidermektedir. Proje kavramsal olarak hedef kitleye odaklanan verimli çözümlerden yola çıkılarak geliştirilmiştir. 

Proje Mimarı Maurizio Barberio projenin tamamen hızlı ve verimli bir şekilde kurulumu ile geri dönüşümlü mimariden esinlenildiğini ifade ederek, yerleşimin kullanılmadığı dönemlerde kaldırılması ve daha sonra yeniden kurulabilir olmasıyla çevre üzerindeki tahribatını azaltacağını belirtiyor. Dönemsel olarak kısa süreli konaklamalar ile turizmcilere böylesine bir geçici yerleşim sunan proje tartışmasız kıyı kesimlerine yapılan doğa ile uyumun önemsenmediği yapılara göre ekolojist turist ve sporcular için de daha çekici gözüküyordur.

Mimarlar: Barberio Colella ARC

 


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)