Endemik Kalıntılar

İspanya Palma de Mallorca’daki yenileme projesi barınma sorunu ve konut ihtiyacı olan insanlar için boş evlerin yeniden kullanıma sokulmasını amaçlıyor. Mallorca Adası gibi  turistik bölgede sorun olan evsiz insanlar için yapılan proje için  18.0000 € bütçe ayrılmış.

Proje ekolojik ve yerel malzemeleri içeren geleneksel yapı yöntemleri ve sınırlı bir bütçe ile çevresel etkiyi ve ekonomik maliyeti en aza indirgemeyi amaçlamıştır.

Bir dizi reform içeren çalışmada gereksiz tavan ve bölümler ortadan kaldırılarak  ve çekiç kullanılarak tüm harcamalar enerji verimliliğinin gelişimi için yapılmıştır. Uzmanlık istemeyen bu ortak projeden yapım işi üstlenenler 3 yıllık kira karşılığı çalışmaya dahil oldular.

Enerji verimliliğine yatırılan bütçenin bir kısmı da dış görünümü değiştirmeden mevcut fayanslar kullanılarak yapılan mantar tavan izolasyonuydu. Herhangi bir yeni malzeme eklemeden mekanları açmanın bir kapıyı açmaktan farklı olmadığını söyleyen mimarlar tadilatı mümkün olmayan tarihi binaların kullanıcısına  nasıl geri  kazandırılacağının örneğini sunuyor.

Proje Mimarı: Carles Oliver

Proje Bölgesi: Palma Mallorca, İspanya

Proje Tamamlanma Yılı:2016

Fotoğraflar: Jose Hevia

Kaynak:afasiaarchzine


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)