Bir Boksörün Mimari Kimliği

Tokyo National Art Center’a bu kez ünlü mimar Tadao Ando konuk oluyor. Ando’nun Japon mimar kimliğinin yanı sıra profesyonel boksör olduğu da biliniyor. Ünlü mimarın 1969 yılına kadar bağımsız çalıştıktan sonra mimarlık kariyerine tam anlamıyla döndüğünü söyleyebiliriz.

O dönemden beri Ando, Massachusetts'deki Clark Sanat Enstitüsü’nün genişlemesi üzerine çalıştı ve Shangai'daki Poly Grand Tiyatro da dahil olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinde bir dizi ünlü proje tasarladı. Mimari, çevresel restorasyon ve felaket sonrası yeniden yapılanma üzerine yoğunlaşan sosyal katkı projelerinde aktif olarak yer aldı.

Tokyo National Art Center bu sergi ile aynı zamanda 10. yılını kutluyor. “Tadao Ando: Endeavors” başlıklı sergi altı bölümden oluşuyor. Seyici sergi vesilesiyle mimarın hayatını, kreasyonlarını ve mevcut hırslarını keşfedilebiliyor. Sergi mekânları, mimarın kendisi tarafından tasarlanan 270'ten fazla model, eskiz ve çizimden oluşuyor. Sergi içinde Ando'nun kişisel çalışma alanının bir kısmı, mimarın gündelik hayatına göz atılarak tam ölçekte yeniden yaratıldı. Sergi 18 Aralık tarihine kadar görülebilir.

Kaynak:http://www.artfulliving.com.tr...


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)