​Peyzajda Düşsel Işıklar​

Peyzaj Aydınlatması,  ABD

Açık veya kapalı mekanlar, mimari yapılar, yeşil alanlar çoğu zaman ışığı aracı olarak görüp,  onları sadece bir aydınlık kazanmak amacıyla kullanmışlardır.  Işık kaynağının biçimi ve formu geri planda kalmıştır. Işığı sadece araç olarak görmeyip bir sanat ifadesi olarak yorumlayan ışık sanatçısı Bruce Munro ise ışığın duygusal niteliklerini yansıtan açık hava enstalasyonları düzenlemekte. 

Aydınlatılmış fiber optik kablolarla harikalar yaratan Munro, çalışmalarını özellikle peyzaj aydınlatması için tasarlamakta. ABD Atlantik Botanik Bahçesi - Longwood’ un benzersiz ortamını vurgulamak için ışığın gücünü kullanarak ışık tesisleri tasarlamıştır.  Akşam karanlığında büyüleyici bir peyzaj oluşturan sanatçı bu çalışmasıyla ışık ormanı inşa etmiştir. Işık ormanında orman yolu boyunca bölgeye özel su, orman, bitki, gibi peyzaj değerlerini de ön plana çıkarmayı amaçlamıştır. 

Munro, aydınlatma kurulumlarını  basit bir eskiz yazısı  olarak tanımlamış olmasına rağmen büyük ölçekli gösteriler düzenlemekte.




Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)