Kent Hayatında Tiyatral Yapı

Foster+Partners ve Heatherwick Studio tarafından tasarlanan Bund Finans Merkezi karma kullanımı ile Şangay kıyılarını canlandırmaya hazırlanıyor.

Şangay’ın eski yerleşim bölgesiyle yeni finans bölgesi arasında bağlantı noktası olarak tasarlanan yapı yayalar için geçirimli bir yapıya sahiptir. Geleneksel Çin tiyatrolarının açık sahne tasarımlarından esinlenilen yapı kentin ölçeği ve kent hayatının ritmiyle ilişkilendirilmiştir.

Karma kullanım alanlarına ev sahipliği yapan bina değişen kullanımlara uyum sağlayan hareketli bir perdeyle çevrelenmiştir. Bu perdeleme cephesinin yanı sıra bina taş palet ve bronz  detaylara sahiptir.

Günün farklı saatlerinde farklı  iklim koşullarına ve rüzgara karşı tepkiler veren  hareketli cephe sistemli yapı depremlere, tayfun gibi sert rüzgar tiplerine ve şiddetli hava koşullarına dayanıklı son teknoloji ürünüdür. Benzersiz biçimiyle ziyaretçilerine farklı bir deneyim sunan bu yapı aydınlatılmış hareketli örtü sistemiyle şehir hayatının aktif tiyatrosu rolünü üstleniyor.


Proje Künyesi:

Proje Adı: Bund Finans Merkezi

Mimarlık Ofisi: Heatherwick Studio  Foster + Partners

Proje Bölgesi: .Shangay, Çin

Proje Tarihi: 2017

Fotoğraflar: Laurian Ghinitoiu, Foster + Ortakları ve Heatherwick Stüdyosu

Kaynak: Archdaily, Architizer


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)