​Parlayan Metaforlar​

İstasyon Aydınlatması, Almanya

Almanya’nın, yer altı geçitleri, metro istasyonu gibi ulaşım arterleri bize hep gri, formal ve tek tip benzer alanları anımsatır.  Ama artık teknoloji çağındaki dünyada, özellikle kent yaşamında önemli merkezi alanlarda konumlanan bu yerler, bir geçiş köprüsü değil, insanların en çok zaman geçirdiği ve insana en fazla tanıklık eden mekânlar olmuşlardır. İş böyle olunca bu geçiş alanları da farklı açılardan ele alınıp yeniden tanımlanmaya başlanmıştır. Tıpkı Almanya Hamburg’taki bu metro istasyonu gibi… Hafencity Üniversite’sinde bulunan metro istasyonu bir takım aydınlatma çalışmalarıyla yeni bir imaj kazanmıştır. Pfarre Aydınlatma Tasarım tarafından hayata geçirilen metro istasyonundaki proje  cephe malzemelerinin, dokuların ve ışıkların karakteristik sentezinin bir sonucu olarak ortaya çıkmış.  

Metro istasyonunun tasarımı , çevresindeki  yaşamdan ilham alan endüstriyel  bir nitelik taşıyor.  Bundan yola çıkılarak standart bir nakliye konteynerinin boyutlarıyla aynı boyutta 6 tonluk  aydınlatma kutuları yer çekimine meydan okuyacak şekilde yerleştirilmiş.
Keskin biçimde tanımlanan çerçeveler arasındaki yarı saydam paneller ve her bir paneldeki enerji tasarruflu LED ışıkları sayesinde yansımayla  birbirini tekrar ederek modern bir ambiyans yaratılmış. 

Bu  metalik alanda parlak metaforları andıran aydınlatma ürünleri, trenlerin geliş ve gidiş sinyallerini vermek üzere farklı renklerde senkronize edilebilmekte.



Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)