'Paneum' Ekmek Müzesi

Dekonstrüktivist mimarinin önemli temsilcilerinden biri olan Wolf D. Prix’in tasarladığı “PANEUM” Ekmek Müzesi iki ayrı kütleden oluşuyor. Kutu şeklindeki birinci kütle; çeşitli etkinliklerin, sunumların ve atölye çalışmalarının yapılabildiği bir alanı oluşturuyor.

Kutunun üstündeki ikinci kütle ise yüzen ve serbest formuyla dikkat çeken iki katlı bir sergi alanından oluşuyor. Mimar, kütleler arasındaki farklılığı daha iyi vurgulayabilmek için de farklı malzemeler kullanmış. İki kütleyi birbirine bağlayan spiral merdiven atriyumu sararak ziyaretçilerin sergilenen ürünleri çeşitli perspektiflerden görmelerini sağlıyor.

Sergi alanının tasarımı barok dönemden kalma koleksiyon meraklılarının fikirlerine dayanıyor. İki katlı sergi alanını kaplayan serbest form seçilen malzemelerin zıtlığı ile karşıtlığı güçlendiriyor.  Atriyum ziyaretçilerin sergilenen öğelere farklı perspektiflerden bakabilecekleri spiral merdiven ile çevrili. Yapının inşaat yöntemi 3D CNC Teknolojisiyle yüksek dereceli prefabrikasyon sisteminden faydalanmıştır.

Proje Künyesi:

Proje Adı: Paneum Center 

Tasarım Müdürü: Wolf D. Prix

Mimarlar: Coop Himmelb (l) au

Bölge: Asten, Avusturya

Alan: 1850.0 m2

Tarih:2017

Fotoğraf:Markus Pillhofer


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)