Eliptik Yapı Düzeni: Selenium Ataköy

Selenium Ataköy; 15.000 m2 arsa alanı üzerinde, 78.000 m2 inşaat alanı ve 321 adet daireden meydana gelmektedir. Dilekçi Architects tarafından tasarlanan projede 15 katlı 3 blok bulunmakta ve her blokta 107 adet residence daire yer almaktadır.

Selenyum Ataköy, yüksek yoğunluklu bir konut kompleks projesidir. Burada amaçladıklarımız, alışılmış konut ve konut projelerinin aksine, farklı bir dilden oluşan bir yaşam alanı yaratmaktır. A Plus özelliklere sahip olan proje de; 7/24 Güvenlik, resepsiyon, concierge servisi, vale park, Türk hamamı, spa, sauna, buhar odası, cep sineması, yağmur suyu filtreleme ve depolama sistemi, kapalı otopark içerisinde elektrikli araçlar için şarj istasyonu, açık-kapalı yüzme havuzu, güneşlenme terasları, fitness center, plates gibi sosyal olanaklar bulunmaktadır.

Selenyum Ataköy, yüksek yoğunluklu bir konut kompleks projesidir. Burada amaçladıklarımız, alışılmış konut ve konut projelerinin aksine, farklı bir dilden oluşan bir yaşam alanı yaratmaktır. 

E-5 otoyolu ve bağlantı yolları kenarında olması lokasyonun akıcılığıyla birlikte tasarımın akıcılığına da ilham olmuştur. Ayrıca; Tasarım sürecinde çevreyle olan bağlantıyı düşünerek geliştiren mimarlar güneşin geliş yönüne ve Marmara Denizi’ne yönelik perspektif kazanmak için eliptik formda bir yapı tasarlamışlardır. Bu eliptik plan,  arka cepheye düşen gerekmeyen banyolar ve mutfaklar gibi ıslak alanların bir arada toplanmasına ve aydınlık kalmasına yardımcı olur.  Selenyum Ataköy'de bloklar arası sayesinde hava akışı ile birlikte iklimlendirme doğal yollarla sağlanabilmekte. Hava akışı zemin katından girer ve tüm katlar boyunca atriyum boyunca çatıya erişene kadar hareket eder.

Mimarlar:Dilekçi Architects

Proje Bölgesi: Ataköy, Bakırköy

Proje Tarihi: 2017

Fotoğraflar: Thomas Mayer

Kaynak: ArchdailyDilekçi Architects


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)