4. İstanbul Kent Sempozyumu 'nda Doğadan ve Bilimden Yana Kentler Konuşuluyor

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) 4. İstanbul Kent Sempozyumu ‘Kent ve Adalet’ başlığıyla 1-3 Aralık tarihleri arasında Harbiye Askeri Müze’de düzenlenecek. TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu tarafından düzenlenen sempozyumun programı oldukça geniş.

Sempozyumun ilk gününde ‘Kent ve adalet’, ‘Emek, meslek örgütlerinin perspektifinden kent ve adalet’, ‘Kent Politikalarının Mekânsal ve Toplumsal Etkileri’ ana başlıkları altında 12 sunum yapılacak. İkinci gün ise ‘Göç Mekânları ve Kent Yurttaşlığı’, ‘Kentsel Yaşamda Adalet’, ‘İstanbul’un Doğal Yapısının Dönüşümü’ ve ‘Kentsel ve İklimsel Dönüşümü’, ‘İstanbul’da doğal yapının dönüşümü’, ‘Kentsel ve iklimsel dönüşüm’ başlıklarıyla sunumlar gerçekleştirilecek. Sempozyumun son gününde ise genel olarak, ‘İstanbul’da arazi ve enerji yönetimi’, ‘Mekân, kimlik ve kültür’, ‘Medya, kent ve iletişim’ başlıklı forumlarla sempozyum sona erecek. 

TMMOB tarafından paylaşılan çağrı metninde şu ifadelere yer verildi: İstanbul başta olmak üzere kentlerimizde giderek eşitsizliğin belirginleştiği, adalet talebinin ön plana çıktığı, evlerimizin, meydanlarımızın, derelerimizin, ormanlarımızın birer yaşam alanı olmaktan çıkarılarak piyasadaki değerine göre anlamlandırıldığı bir süreci yaşamaktayız. Hepimizin ortak değeri olan kamusal alanların planlama süreçleri ile birer rant yaratma ve paylaşma aracına dönüştüğü, kamusal hizmetlere erişimde müşteri odaklı bir anlayışın benimsendiği ve özellikle kentsel dönüşüm adı altında toplumun büyük bir kesiminin, başta barınma olmak üzere eğitim, sağlık, kültür vb. temel haklarından yoksun bırakıldığı bir kentleşme süreci ile karşı karşıyayız.

1-3 Aralık 2017 tarihinde ‘Kent ve Adalet’ temasıyla Harbiye Askeri Müzesi’nde düzenleyeceğimiz TMMOB IV. İstanbul Kent Sempozyumu bu mücadele çerçevesinde düzenlenerek toplumcu, eşitlikçi, doğadan ve bilimden yana; söz, yetki ve karar alma süreçlerini demokratikleştiren bir kent yaşamının örgütlenebilmesi yolunda önemli bir adım olacaktır.

01–03 Aralık 2017 tarihlerinde düzenlenecek olan IV. İstanbul Kent Sempozyumunda;

Kent ve Adalet
Emek, Meslek Örgütlerinin Perspektifinden Kent ve Adalet
Kent Politikalarının Mekansal ve Toplumsal Etkileri
Göç Mekanları ve Kent Yurttaşlığı
Kentsel Yaşamda Adalet
İstanbul’da Doğal Yapının Dönüşümü
Kentsel ve İklimsel Dönüşüm
İstanbul’da Arazi ve Enerji Yönetimi
Mekan, Kimlik ve Kültür
Medya, Kent ve İletişim
İstanbul Kent Forumu başlıkları tartışmaya açılacak, yöntem ve araçlar ortaya konulacaktır

Sempozyum, kent ve yaşam alanları mücadelesi veren kişi ve kurumların katılacağı İstanbul Kent Forumu ile sona erecektir. Aynı zamanda İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (İFSAK) tarafından hazırlanan “Kentsel Dönüşen İstanbul” fotoğraf sergisi üç gün boyunca fuaye alanında sergilenecektir.



Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)