Tuz Bloklarından Doğan Saray

Bolivya'daki Palacio de Sal dünyanın tek “tuz” bloklarından inşa edilen oteli. Dünyadaki en büyük tuz yatağı olan Bolivya'daki Salar de Uyuni'de bulunan Salt Palace, kendi başına bir turistik yer haline gelmiştir. Bölgedeki malzemeler az olduğundan tuz blokları; zeminler, duvarlar, tavan ve hatta mobilya için pratik ve doğal bir yapı malzemesi olarak kullanılmıştır.

Palacio de Sal Andes  Oteli beton ithal etmek yerine bu tuz blokları üreterek duvar, zemin, tavanlar ve bazı mobilyalarda  35 cm’lik tuz blokları tercih edilmiş. 

90’lı yıllarda yine bu şekilde inşa edilen otelin atıkların yönetimi ve sıhhi tesisat sorunları nedeniyle devam etmemesi üzerine Palacio de Sal bu sorunları aşarak, otelin bütüncül yapısını koruyan bir takım sistematik yasal kurallar getirmiştir.

Otel geniş odalar, bar, restoran, spa bölümlerinden oluşan 16 özel oda biçiminde düzenlenmiştir.  Spa da kuru sauna, buhar odası, tuzlu su havuzu bulunmaktadır. Ayrıca  Mayıs- Kasım ayları süresince açık olan golf sahası sert tuz yüzeyi ile benzersiz bir parkurdur.


Kaynak: inhabitat

Proje Adı: Palacio de Sal

Mimarlar: Core77

Bölgesi: Bolivya

Fotoğraflar: Palacio de Sal


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)