Sosyalleşen Çalışmalar

50 katlı ofis kulesi BBVA Bancomer Kulesi uluslar arası mimari uygulama  Rogers Stirk Harbour+Partners ve Meksikalı Legorreta+Legorreta’nın bir araya gelerek kurduğu LegoRogers bileşiminin birlikte tamamladığı ilk binadır.

Mimari bir pratiklikle bağlamsal ve ayırt edici bir yapı oluşturan iş birlikteliği Meksika’nın Chapultepec Park’ına açılan yüksek katlı ofis kulesini ortaya çıkarıyor. Projenin tasarımındaki ana fikir sosyalleşme duygusunu ve personel arası etkileşimi teşvik etmek.

Parkı izleyebilen cam asansörlerin bina içi ulaşımı sağladığı kulenin en üst katı Gökyüzü Lobisi olarak tasarlanmış. Bu lobi katı aslında şehre ve parka açılan bir pencere aynı zamanda. Sergiler ve etkinlikler için kullanılabilecek bu katta ayrıca bir de restoran bulunmakta. 

Yüksek güvenlik önlemlerinin düşünüldüğü kulede VIP yöneticilerin binaya  rahat ve güvenli erişimi için bazı katlara gizli asansörler yapılmış. Ayrıca katlara doğrudan erişim yapabilmeleri için helikopter erişimleri de gizli tutuluyor.

                    

Binanın ana yapısındaki esneklik dışarıdan da ifade edilebilen tasarım unsuru olarak karşımıza çıkıyor. Dış cephedeki parantez çerçeveler yapısal sistemi sağlarken bina merkezinde açık alanlar yaratarak keyifli anlar yaşatacak ara bölgeler sunar.  Bu çapraz çerçeveler  binayı doğrudan ışıktan ve ısıdan korumak için de bir kafes görevi görmekte. Böylelikle yapıya LEED Gold  standartlarını kazandırmakta… 

Ofis kulesi 2018 RIBA Listesinde yer almaktadır. 


Proje Adı: BBVA Bancomer Kulesi
Mimarlar: Rogers Stirk Harbor + Partners , Legorreta
Peyzaj  Tasarım: Espacios Verdes SA de CV
İç  Mimarlar: LegoRogers / Skidmore Owins & Merril (SOM)
Bölge: Meksika
Yıl: 2016
Fotoğraf: Roland Halbe , Lourdes Legorreta , Mark Gorton , Ma. Dolores Robles Martínez G
Kaynak:
archdaily


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)