ENIPE 2018 Başlıyor!

ENIPE Enerji Verimli Sanayi ve Ürünler Fuarı ve Zirvesi, 11-14 Ocak tarihleri arasında kapılarını açıyor. İFM’de gerçekleştirilecek fuarda Ödüllü İTÜ Güneş Arabaları Ekibi’nin tasarladığı, güneş enerjisi ile çalışan “B.O.W İSTKA”  ENIPE’de ziyaretçilerle buluşacak. İleri sürüş teknikleri uzmanı, otomobil yarışçısı Ethem Genim katılımcılara enerji tasarruflu sürüş tekniklerini anlatacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve ENVER işbirliği ile hayata geçirilecek “Enerji Verimli Bina” projesinin lansmanı ENIPE 2018’de yapılacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteği İstanbul Dünya Ticaret Merkezi(İDTM) ve Enerji Verimliliği Derneği(ENVER) işbirliğiyle düzenlenen ENIPE Enerji Verimli Sanayi ve Ürünler Fuarı ve Zirvesi, 11 Ocak 2018’de başlıyor. İstanbul Fuar Merkezi’nde (İFM) 14 Ocak tarihine kadar açık kalacak fuarın her gününde birbirinden ilginç etkinlikler, ödüllü yarışmalar gerçekleştirilecek. ENIPE Fuarı ve Zirvesi’nde ziyaretçiler enerji verimli en yeni ürünler ve sistemlerle tanışacak, yeni deneyimleri tecrübe edecek, bilgilenecek, eğlenecek... Fuarda ayrıca dünyanın dört bir yanından konuşmacıların katıldığı “Binalarda Enerji Verimliliği ve İnovasyon” konulu, 4 gün boyunca devam edecek uluslararası bir zirve gerçekleştirilecek.  

Güneş enerjisiyle çalışan B.O.W İSTKA

İş Dünyası Gücünü ENIPE’de Birleştirdi

Yoğun katılımın beklendiği ENIPE Fuarı ve Zirvesi, sektör devlerinin de buluşması noktası olacak. Schneider Elektrik, Dalgakıran, İstanbul Enerji A.Ş, SİNPAŞ, Turkcell, Siemens, Toyota, Renault, Şişecam, Öztiryakiler gibi onlarca dev firmanın katılımcı olarak yer alacağı fuarın, ülke ekonomisine uzun vadede önemli katkı sağlaması amaçlanıyor. 

ENIPE 2018, Enerji Bakanlığı, Çevre ve Şehirlik Bakanlığı, İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediye, İTO, İSO, MÜSİAD, Teknopark İstanbul, İstanbul Ticaret Üniversitesi  ve İstanbul Fuar Merkezi’nin desteği, TOBB, DEİK, TSE, Enerji Verimliliği Derneği, TÜMSİAD, DOSİDER, İZODER, ZÜCDER, Alman – Türk Ticaret ve Sanayi Odası’nın katkılarıyla gerçekleştirilecek.  Ana Sponsorluğunu İTO’nun yaptığı ENIPE 2018’ın sponsorları ise İGDAŞ, İstanbul Enerji AŞ, Turkcell, İETT, EAE Aydınlatma ve  yüksek binalarda enerji ölçümü, yangın söndürme gibi özellikli hizmetler sunan Red Star Aviation. 

Enerji Takımı’nın 5. Oyuncusu “Enerji Verimli Bina” Geliyor

Enerji tüketiminin en fazla olduğu alan binalar...  Binalardaki enerji verimliliğine dikkat çekilecek ENIPE 2018’de, sanayide, evde, ulaşımda kısaca yaşamın tüm alanlarında enerji verimli ürünler ve sistemler tanıtılacak. ENVER tarafından hayata geçirilen ve uzun yıllardır enerji verimliliği konusunda tüm Türkiye’de bilinçlendirme çalışmalarına devam eden Enerji Takım Projesi’nin 5. Oyuncusu “Enerji Verimli Bina” projesinin lansmanı ENIPE 2018’de yapılacak. Ön hazırlıkları merhum İTO Bakanı İbrahim Çağlar tarafından başlatılan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı  ve ENVER işbirliği ile hayata geçecek çalışma, fuarda kamuoyuna sunulacak.

Bugüne kadar Türkiye’nin neredeyse tamamında binlerce öğrenciye, ev hanımına ve sanayiciye ulaşmayı başaran Enerji Takımı Üyeleri; Enerji Hanım, Enerji Çocuk, Enerji Verimli Sanayi ve Enerji Verimli Ulaşım projeleri kapsamında, bilinçlendirme çalışmalarına ilgi çekici etkinliklerle fuarda da devam edilecek.

Ethem Genim’den Enerji Tasarruflu Sürüş Dersi 

4 gün boyunca gerçekleştirilecek uluslararası zirvenin 3. günü Enerji Hanım ve Enerji Verimli Ulaşım Proje yüzü Ethem Genim, katılımcılarla bir araya gelecek. Ethem Genim katılımcılara enerji verimli sürüş tekniklerini anlatacak. Aynı gün zirvenin öğleden sonraki oturumunda ise Enerji Hanım başta hanımlar olmak üzere tüm konuklara evlerinde yapabilecekleri enerji verimliliği çalışmalarına dair ip uçları verecek.

Güneş Enerjisiyle Çalışan “B.O.W İSTKA” ENIPE’de...

ENIPE 2018’de ziyaretçileri karşılayacak sürprizlerden biri, tamamen güneş enerjisi ile çalışan “B.O.W İSTKA”...  Türkiye’nin ödüllü güneş arabası ekibi olan İTÜ Güneş Arabaları Ekibi’nin (GAE) 8.  araçları olan “B.O.W İSTKA” Temmuz 2017’de tamamlandı. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden geçilerek Ankara’ya kadar uzanan yolun tamamını güneş enerjisiyle geçen araç, Ekim ayında Avustralya’da düzenlenen World Solar Challange Yarışması’na katıldı. 46 Takımın katıldığı yarışmada 2.185 km yol kat ederek 13. olan, yaklaşık 4 metre uzunluğundaki “B.O.W İSTKA” ENIPE Fuar ve Zirvesi’nde meraklılarıyla buluşacak. 

Fuarda ayrıca Toyota’nın ve Renault’un en yeni hibrit  araçları da yer alacak. Türkiye’nin ulaşım tarihine tanıklık eden İETT, nostaljik otobüslerini fuarda sergileyecek, ziyaretçilere eski günlere götürecek, bilim aracı ile etkinlikler düzenleyecek.

ENIPE’ye Gel, Ödülü Kazan!

ENIPE 2018’de ayrıca ziyaretçilerin enerji verimliliği konusunda bilgilerini ölçen ödüllü bir yarışma düzenlenecek. Yarışmacıların, her cevabının puanlanacağı ve sonunda toplam puanlarına göre ödül kazanacakları bilgi yarışmasında, yaşam kalitesi düşürülmeden enerji tasarruflu yaşam alışkanlığı kazandırmak amaçlanıyor. Web tabanlı yarışmaya katılmak için ENIPE Fuarı ve Zirvesi’nin yapılacağı İFM’ye gelmek, küçüklü büyüklü onlarca ödülden birini kazanmak için ise her biri enerji tasarrufu sağlamaya yönelik tüyolar içeren 5 soruyu doğru cevaplamak gerekiyor.



Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)