Wilo, 2018 Yılında İz Bırakacak Çözümlere Odaklandı

 Wilo, yetkili satıcıları ile bir araya geldiği 12. Hedef Paylaşım Toplantısı’nı 19 – 21 Ocak 2018 tarihlerinde Kapadokya’da gerçekleştirdi. 2017 yılının değerlendirildiği ve 2018 yılının hedeflerinin paylaşıldığı toplantı, “İz Bırak!” temasıyla yapıldı. Wilo SE Kıdemli Başkan Yardımcısı ve MEA Bölge Müdürü Thomas Kubbe toplantıda yaptığı konuşmada Türkiye’deki yatırımlarını artıracaklarını ifade ederek, “Uzun vadeli planlarla Türkiye’deyiz” dedi. Wilo Türkiye Genel Müdürü Ercüment Yalçın ise 2017’de inşaat sektörünün üzerinde bir büyüme başarısı gösterdiklerini belirtti. 

Wilo çatısı altında hizmet veren yetkili satıcılar, Wilo’nun düzenlediği 12. Hedef Paylaşım Toplantısı’nda bir araya geldi. 35 bayiden 200’e yakın kişinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda 2017 yılının değerlendirilmesi yapılırken, 2018 yılının hedefleri ve yol haritası paylaşıldı. Özel konuk olarak toplantıya katılan Wilo SE Kıdemli Başkan Yardımcısı ve MEA Bölge Müdürü Thomas Kubbe açılış konuşmasını gerçekleştirdi. 

Thomas Kubbe, Wilo’nun dünyadaki en büyük pompa tedarikçilerinden biri olduğunu belirterek, şirketin yenilikçi ürün ve uygulamalarla her geçen yıl bu konumunu güçlendirdiğini söyledi. Wilo’nun 100 ülkede aktif olduğunu ifade eden Kubbe, 50’den fazla ülkede kendi şirketleriyle var olduklarını, 10 farklı ülkede 17 fabrika kurduklarını dile getirdi. 

“İlk”leri yaratan marka

Wilo’nun sektörde dönüm noktası olan katma değerli ürünlerin mucidi olduğunu vurgulayan Kubbe sözlerine şöyle devam etti: “1872 yılında sirkülasyon pompasını icat eden Wilo, 1984 yılında da ilk elektronik pompayı piyasaya sundu. İçinde bulunduğumuz dijital çağın ilk akıllı pompası olan Stratos Maxo’yu sektöre kazandıran marka yine Wilo oldu. Suyun dahil olduğu her yere ulaşmak ve hayata değer katmak için pompalarımızı devamlı güçlendiriyoruz. İlk elektronik pompamız zamanında nasıl bir mihenk taşı olduysa enerji verimliliği ve bağlantı özellikleri açısından benzersiz bir ürün olan Strotos Maxo da aynı şekilde bir mihenk taşı olacak.”

Türkiye’de bina teknolojilerinden, su ve atık su yönetimi uygulamalarına kadar tüm segmentlerde hizmet verdiklerini belirten Thomas Kubbe, Wilo Türkiye’nin grubun içindeki en başarılı 10 ülke arasında yer aldığını vurguladı. Bu başarıda bayi teşkilatının önemli rol oynadığının altını çizen Kubbe, “Türkiye’de büyüklü küçüklü tüm müşterilerimizin aldıkları hizmetten mutlu olduğunu görüyoruz. Burada oluşturduğumuz başarılı bayi kurgusu, grubumuza ve sektörün diğer oyuncularına örnek teşkil ediyor” dedi. 

“Türkiye’deki yatırımlarımızı derinleştireceğiz”

Wilo Türkiye’nin 26 yıldır çok başarılı bir grafik çizdiğini belirten Thomas Kubbe, “Burada köklerimizi daha da derinleştirmek ve yatırımlarımıza devam etmek istiyoruz. Çünkü kısa vadeli değil uzun vadeli planlarla Türkiye’deyiz” dedi.

Enerji verimliliğinde pompaların rolü 

Enerji verimliliği konusunun en önemli gündem maddeleri arasında yer aldığını da söyleyen Thomas Kubbe sözlerine şöyle devam etti: “Pompalar en çok enerji tüketen cihazlar arasında yer alıyor. Öte yandan en çok tasarruf potansiyeli olan sistemler de yine pompalardır. Dünyadaki pompaların yüzde 80’i maalesef verimsiz pompalar. Biz bu verimsiz tabloyu geliştirdiğimiz teknolojilerle tersine çevirmeyi hedefliyoruz. Yüzde 90’a varan oranlarda enerji tasarrufu yapan pompalarımız var. Enerji verimli pompalarla dünyanın toplam enerji tüketiminden yüzde 4 tasarruf yapabiliriz.”

Wilo 2017’de büyümeye devam etti

Wilo Türkiye Genel Müdürü Ercüment Yalçın ise yaptığı konuşmada, inşaat sektörünün 2017’de yüzde 9.9 büyüdüğünü, Wilo’nun bu oranın da üzerine çıkan başarılı bir büyüme performansı gösterdiğini söyledi. Yalçın sözlerine şöyle devam etti: “İnşaat sektörü ülkemizde ekonominin motoru olmaya devam ediyor. Talebin ve rekabetin yüksek olduğu bir sektörde hizmet veriyoruz. Yetkili bayilerimiz ve servislerimiz Wilo Türkiye’nin en kuvvetli kaslarını oluşturuyor. Türkiye genelinde yetkili satıcı ve yetkili servislerimizle tüm müşterilerimizin 7/24 yanındayız.”

“Initial Line projemizle perakende pazarında ses getirdik”

Ercüment Yalçın katılımcılara Wilo’nun yepyeni ürün gamı Initial Line ile ilgili de bilgiler vererek şunları söyledi: “Initial Line projemizle perakende pazarına güçlü bir giriş yapma fırsatı bulduk. Pompa sistemleri sektöründe premium ürün üreten bir marka, ilk defa perakende pazarına, iddialı bir şekilde girmiş oldu. Ürün kalitemizden ve hizmetimizden taviz vermeden, daha rekabetçi fiyatlarla bu pazarda ses getirdik. Initial Line kategorisini yeni ürünlerle geliştirmeye devam ediyoruz. Şu an bu seride 21 ürün ve 57 model oldu. Bugüne kadar 100’ün üzerinde satış noktasına ulaştık. 2018’de daha büyük hedeflerimiz var.”

Değişim pazarında büyüme hedefi

Ercüment Yalçın, bir diğer önemli proje olan enerji çözümleri projesinin 2017’de gerçekleştirdikleri büyümede itici güç olduğunu ifade etti. Yalçın, bu proje kapsamında tesislerin Wilo ürünlerini kullandıkları takdirde ne kadar enerji tasarrufu sağlayacaklarını hesapladıkları belirti. 2017’de 100 proje gerçekleştirdiklerini belirten Yalçın, “Wilo, ücretsiz ölçüm hizmetini ve sonrasında elde edilecek enerji tasarrufu garantisini verebilen sektördeki tek şirkettir” dedi. 2018’de enerji çözümleriyle değişim pazarında büyümeyi hedeflediklerini belirten Yalçın, ayrıca kombi ve kazan sistemlerinde de pazar paylarını artıracaklarını sözlerine ekledi.

2018’de daha büyük hedeflere koşacaklarını belirten Ercüment Yalçın, “Wilo ailesi olarak başarılarımızla, fikirlerimizle çevremizdeki insanlara ilham kaynağı olmaya ve onların hayatına iz bırakmaya devam edeceğiz” dedi. 

Wilo 12. Hedef Paylaşım Toplantısı’nda ayrıca ciro, performans, enerji çözümleri gibi konularda fark yaratan bayilere başarı ödülleri verildi.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)