Farkındalığa Adanmış Bir Müze...

Zhaojun Müzesi, 2000 yıl önce inşa edilen Zhaojun Aotsuka’ya bağlanarak arkeolojik tarihin ait olduğu duyguyu yeniden kazandırmayı hedefliyor. Müze alanı Zhaojun Aotsuka’nın şehir yolundan görülmesini sağlayarak ziyaretçilerin gelişini ve bu imajın görünebilir olmasını sağlayarak daha fazla etkileşim yaratmakta.

 Sinerji ve Farkındalık

Modern mimarinin klasik dilinden farklı yaklaşım benimseyerek başlanan işçilikte daha az suni malzemelerle mekanın ana gövdesi beton kalıplar yerine bambu malzemesi çağdaş teknoloji ile işlenerek kullanılmış. 

Bambuyu ahşap olarak kabul eden mimarlar yalnızca malzemenin geri dönüştürülebilirliği ve ahşap görünümü nedeniyle değil ahşabın mekanik özelliğinden daha üstün olduğu için tercih etmiş. Böylelikle mekanlara  büyük gölge alanları da kazandıran  bambu ile mekanlar oluşturulmuş

İç Mekan ve Dış Ortam

Toprak ve ahşap duygularını genişleten mantıkla iç mekanlarda da malzemeler o yönde kullanılmış. Ayrıca bina eksenindeki üçgen pencere ile dış mekanın içeriye katacağı manzara için çerçeve mantığıyla tasarlanmış. Binanın kontrolünü geniş alana yayan giriş çıkış aksları da arazi yüzeyinde mikro ölçekte tamamlanmış.


Proje Künyesi:

Proje Adı: Zhaojun Müzesi 

Proje Mimarı: CADG-Qistudio

Bölge: İç Moğolistan, Çin

Yıl: 2018

Fotoğraflar: Haiting Sun , Guangyuan Zhang

Kaynak: Zhaojun Müzesi, archdaily


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)