Antalya, Panasonic Teknolojisi ile Güneşi Enerjiye Çevirecek

Antalya ülkemizde yıl içinde en fazla güneş alan illerin başında geliyor. Bu da güneş enerjisinden yararlanmak için büyük bir olanak sağlıyor. En verimli güneş paneli olarak bilinen HIT güneş enerjisi teknolojisinin mucidi Panasonic de ülkemizde güneş enerjisi kullanımının artması için Antalya’da güneş enerjisi yatırımcıları ve sanayicileri için önemli bir seminer gerçekleştirdi. Seminerde katılımcılara çekilişle Panasonic Power Tools EY7441 LF2S – Matkap Vidalama ürünü hediye edildi. 

Güneş enerjisinin lideri, üstün Panasonic teknolojisi…  

Güneş enerjisi alanında 40 yılı aşkın deneyimi bulunan ve tüm dünyada 1 milyarın üzerinde güneş hücresi yatırımı gerçekleştiren Panasonic, Antalyalı sanayici ve yatırımcıları Güneş Panelleri ve Güneş Enerjisi Santralleri hakkında bilgilendirmek üzere bir seminer verdi. Seminerde katılımcılar, santral kurulumu ve santrallerden yüksek performans elde etmede kullanılacak teknolojiler gibi konularda bilgilendirildi. Panasonic Eco Solutions Türkiye İş Geliştirme ve Güneş Enerjisi Sistemleri İş Birimi Satış Sorumlusu olarak çalışan Anıl Akci deda en verimli güneş paneli olarak bilinen Panasonic HIT Solar Modüller ile ilgili bir sunum yaptı. Panasonic Güneş Enerjisi Sistemleri iş biriminden Ryo Goto, Japonya’da güneş panellerinin çatı kullanımı hakkındaki tecrübelerini aktardı. SEISO Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Karaca ve Proje Müdürü Selman Akay ise güneş takip sistemleri ve yıllık enerji üretiminin %30’a kadar artırılması, dağıtım sistemi kullanım bedellerindeki artışın sektöre etkisi ve ürün seçimi hakkında dikkat edilmesi gereken noktaları vurguladı. 

Türkiye, günde ortalama 7.2 saat, yılda ise 2.650 saat güneş alıyor… 

Uzmanlar ülkemizin güneş enerjisini kullanmak için son derece elverişli olduğunu ifade ediyor. Konum olarak Türkiye, Avrupa’nın en güneyinde bulunmakla beraber güneş potansiyeli açısından günde ortalama 7.2 saat, yılda ise 2.650 saat güneşlenme saatine sahip durumda. Yani Türkiye’nin en kuzey noktasında bulunan bir şehrimiz bile Avrupa’nın herhangi bir yerinde kurulan santralden daha fazla güneşlenme süresi, ışınım ve elektrik üretebilirliğine sahip bulunuyor. Bununla beraber ülkemizde yatırımların İzmir’den Van’a doğru bir çizgi çekersek, bu hattın altında kalan kısımlarda yoğunlaştığı görülüyor. Özellikle MEDAŞ, KCETAŞ, AKDENİZ EDAŞ ve TOROSLAR EDAŞ bölgeleri en popüler olan alanları temsil ediyor. Türkiye genelinde ortalama olarak iyi ekipmanlarla kurulmuş sağlıklı projeler, 6-8 sene içinde geri dönüşünü tamamlayarak tesisin kara geçmesini sağlıyor. 

Panasonic, ülkemizde ödüllü projeler gerçekleştiriyor… 

Panasonic şu ana kadar güneş enerjisi çalışmaları kapsamında; Türkiye’nin en büyük güneş takip sistemli tesislerinden olan 4,6MW’lık ve Enerji Bakanlığı’ndan enerji verimliliği ödülü almış 500kWp’lık çatı santrallerinin yapımını başarıyla tamamladı. Bu ödüllü santrallerin dışında yine geçici kabulü TEDAŞ tarafından yapılmış olan 4MW’lık, kurulum ve sevkiyat aşamasında olan 11,6 MW’lık ve üretim aşamasında olan 7,5 MW’lık projeleri  bulunuyor. 


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)