Yapı Sektöründe Yeni Bir Kapı: Peli DK

Peli Dekoratif İç Mekan Kapıları 12.Uluslararası Kapı Fuarı'nda Görücüye Çıktı

Bu yıl 12'ncisi düzenlenen Uluslararası Ahşap, Çelik, Endüstriyel, Otomatik Kapı ve Kapı Yan Sanayi İhtisas Fuarı'na PELİ DK'da katıldı. Vezirköprü Orman Ürünleri'nin markası olan PELİ DK; dekoratif iç mekan kapıları ile yer ve kapı uyumunu sizlere sunuyor.

Peli Parke, kendi ürünlerinin en önemli tamamlayıcısı olarak gördüğü kapıları, kendi tasarım-kalite anlayışıyla uygun şekilde olması için sektöre girmeye karar verdi. Yapı sektörüne 1953 yılından bu yana hizmet veren Turanlar Group'un 1996 yılında yapılan özelleştirmeyle aldığı Vezirköprü Orman Ürünler, bu anlayışla ''Peli DK ''markasını oluşturarak 2017 yılında dekoratif iç mekan kapılarını üretmeye başladı.

Grubun Peli DK adıyla sektöre sunduğu dekoratif iç mekan kapıları 15-18 Şubat 2018 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen fuarda tanıtıldı.

Kapı ve parke yüzeylerinin uyumu

Peli DK'nın İskandinav Style, Dynamic Style, Prismatic Style adıyla tanıttığı dekoratif iç mekan kapıları şu an 13 ayrı tasarımda üretiliyor.

Fuarda 10. Hol 86 No'lu stantta tanıtılan Peli DK kapılarının tasarımında öncelik parke ve kapı yüzeyini bütünleştirmek. Peli DK'nın en çok dikkat çeken özelliği; aynı kapı modelinde parke ve süpürgeliklerin de olması. Bu konuda bir ilke imza atan marka, sektöre yeni bir anlayış kazandırdı.

Tüketicinin yaşam tarzına uygun modellerin yanı sıra, mobilya trendleriyle de birleşen tasarımları hayata geçiren Peli DK kapılar, fuar boyunca sektör profesyonelleri ve nihai tüketicinin beğenisine sunuldu.

Uzun süren AR-GE çalışmaları sonucu üretilmeye başlayan kapıların melamin ve lake kapı ürün grubunda ayda ortalama 20.000, yılda 240.000 takım üretim kapasitesi mevcut.

Sektörde ilk sıralarda yerini alan Peli DK sürekli bulundurduğu 25.000 takım stoğu ile pazarda lider durumda.

Sektöre ses kapılara sessizlik geldi

Fuarda tanıtılan kapıların diğer özellikleri; çizilmeye karşı dayanıklı olması, kolay temizlenebilmesi/toz tutmaması, yüzeyinin canlı ve parlak durması, kasa, pervaz ve kapı yüzeyinin aynı dokuda görünmesi olarak sıralanıyor. Aynı zamanda kapı yuvasında kullanılan fitil de kapının sessiz olmasını sağlıyor. Kilitte ise farklı bir sistem kullanılıyor; Kale'nin yeni ürettiği sessiz kilit sayesinde kapı açılıp kapanırken ses çıkarmıyor, ortamın dinginliğini koruyor.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)