Yenilenen Ama 'Eski' Kalan!

Çin’de bulunan 300 yıllık eski tarihi konak AnySCALE Mimarlık Ekibi tarafından tasarım mirasına duyulan saygı ile restore edildi. Üst düzey bir butik olarak işlev kazandırılacak olan konağın özünü güçlendirmek ve ruhunu canlandırmak için yapılan restorasyonda tarih ile modernlik arasında da sofistik bir denge kurulması planlanıyordu.

İç avluda bulunun ahşap oymalar yerel ustalar tarafından özenle yenilenmiş ve ahşap çerçeveleri mimari mirastan alınan şevk ile yeniden oluşturulmuş. 14 suitten oluşan iç mekanlarda geleneksel  tasarımın yanında ince kontrast çizgilerde yer alıyor.

Otel  ismini  ‘Wuuyauan Skywells’   gün ışığının dar avlularda buluştuğu bölgesel mimariden alıyor. Odalara eklenecek ola pencerelerin binanın tarihi görünüşünü bozmaması için gökyüzünü gören kafesli paneller eklendi.  Ayrıca sıcak yaz ikliminde serinlemeye yardımcı olması için tuğla ve kil duvarlar yeniden inşa edildi.

Ortak kullanım alanlarında özgün unsurların korunduğu, özel alanlarda ise çağdaş mobilyalar ile modern olanakların tercih edildiği otelde genellikle nötr tonlar hakim. Otele ek olarak ön cephesi avluya  bakan restoran binası eklendi.

Otantik ve lüks tasarıma sahip yapı, Doğu Çin’deki  bin yıllık yerleşim yeriyle fiziksel bağlamda bütünleşirken çarpıcı varlığını da ortaya koyuyor.


Proje Künyesi: 

Proje Adı: Wuyuan Skywells Hotel

Mimarlar: anySCALE

Bölge: Jiangxi, China

Yıl: 2017

Fotoğraf: Marc Goodwin            

Kaynak: designboom


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)