Yeryüzüne Yaslanmış: Oak Pass House

Oak Pass Evi, 3.5 dönümlük panoramik manzaralı kanyon sırtında yer almaktadır. 130’dan fazla meşe ağacının yer aldığı peyzaj topoğrafyası, özel mülkün tasarımını geliştiren birinci kriterdi. Sitenin doğal güzelliğini sergilemek  ve  peyzaj karakterini güçlendirmek için yamacın içine gömülü olarak yerleştirilen ev kütlesinin sırt kısmında tek katlı bir pavyon bulunmakta.

Tabandan tavana sürgülü kapılar iç ve dış mekanlar arasında ince bir süreklilik yaratırken aynı zamanda mekan çözümlemelerinde de yardımcı olmuştur.Üst katında mutfak yemek ve yaşam alanı bulunduran evin düşük kotlarında ise kanyon manzarasına açılan yatak odaları ile gömme avlu ve koridor bulunmakta. 

Avlularda kazanılan ışık ve hava evin diğer özel ve fonksiyonel alanlarına açıklık katmakta. Alt katın büyük bir kısmı yapıyı yamaca doğru katlayan ve yer üstünde yaşayan peyzajı evin çatısına çeken bitki örtüsüne sahip. Bu bitki örtüsü ve ağaçlar arasında yer alan su havuzu yansıma yaratarak manzara genişliğini ve mülkün çarpıcı özelliklerini vurgulamakta. Evin hem iç hem de dışında kullanılan  malzeme paleti  yeryüzünü anımsatmaktadır. İnşaat yöntemi ve bütünleşik haliyle ev topoğrafya içerisinde karakteristik bir izlenim yaratmakta… 


Proje Künyesi:

Proje Adı: Oak Pass House
Mimar/ Tasarımcılar: Walker Atelier
Bölge: CA, ABD
Yıl: 2016
Fotoğraflar: Joe Fletcher 
Kaynak: archilovers


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)