Kompakt Spor Kampüsü: ZuiderPark

Faulkner Browns Architects tarafından Spor Kampüsü Zuiderpark, Hollanda'da Lahey büyük bir halk parkı tarihi merkezinde yer almaktadır. Proje, spor ve fiziksel egzersizin öğrenme ve bağlılık yoluyla önemini vurgulamayı amaçlamaktadır. Proje, hem genel kullanıcılar hem de seçkin sporcular için farklı tesisleri içeren bir programa sahiptir.

Bu proje için, İngiliz mimarlar Faulkner Browns Mimarlar bir dizi tasarım kriteri izledi. Bu temel kriterler; yerin tarihi karakterini muhafaza etme,  tesislerinin günlük kullanıma hem de çok yönlü bir program ile birleştirmek, akşam sporları için alanları hareketli ve canlı tutabilmek, erişilebilir alanların entegrasyonunu sağlamak ve  inşaat ve işletme operasyolarında  sürdürülebilirlik kriterlerinin kullanımıdır.

Proje 33.000m²'lik oval şekilli bir tesiste konuşlandırılmıştır. Birden fazla girişi olan spor tesisi şehir merkezinde bir ara boşluk vazifesi görüp spor bilimlerine ve eğitimlerine adanmış farklı alanlar yaratmıştır. 

Spor ve eğitim tesisleri için gerekli alanı sağlayan bina en kompakt şekilde tasarımı mümkün kılmış.

Yüksek yalıtımlı bir kabuk ile birleşen yapı cephesi, enerji kaybını en aza indirir. Binada kullanılacak sıcak su için fotovoltaik güneş panelleri yerleştirilmiş ve bu paneller yeşil sedumlar ile kaplanmıştır. 

Çatı tarafından üretilen enerji, farklı derinliklerde kazılmış iki kuyu ile yer altında ısıtma ve soğutm suyu sistemince devri daim kazanır.

Proje Künyesi:

Proje Adı: Zuiderpark Spor Kampüsü

Mimarlar: Faulkner Browns Architects

Bölge: Lahey, Hollanda

Yıl: 2017

Fotoğraf:

Kaynak: metalocus


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)