Endüstriye Karşı Doğan: Stone Art Gallery

Geçtiğimiz on yıllar boyunca, Çin’in güneydoğusundaki Pearl River Delta Bölgesi (PRD), dünyanın en hızlı kentleşmesini yaşadı ve dünya çapındaki günlük ürünlerin% 70'inden fazlasını üreten Dünya Fabrikası haline geldi.

Büyük ölçekli kentsel yayılmanın yanı sıra bu bölgedeki hızlı endüstriyel geçişin baskısı nedeniyle, eski devlet endüstrisinin birçoğu kentten PRD'nin sınırına taşındı. PRD’nin kentsel alanında kalan sanayi bölgeleri kısa bir süre sonra bir dizi kalıntı haline geldi.

Stone Art Gallery, yukarıdaki gerçekliğe tepki veren mimari deneylerden biri olarak var oldu. Yerel bir taş ticaret şirketi olan EMG Group, Guangzhou şehir merkezinin doğusunda, Pearl Nehri'nin kuzey kıyısında bulunan eski bir devlet sitesi olan YJQ Gıda Fabrikası'nın 39. binasını yenilemek ve dönüştürmek için mimarlar ile işbirliği yaptı.

Devletin ekonomik gelişimindeki tarihi ve kolektif endüstri hatırasını korumak için, YJQ binasının bina ve site içeriği, tasarım şemasına tam olarak saygı gösterilmiş ve sürdürülmüştür.

Mimarın yansıttığı implante edilen mekanizma, orijinal mekânsal mantıkla büyüyerek kamusal alanları içeren omurgalara ayrılmış ve iç mekan ile dış mekan birbirine bağlanmıştır.

Sanat performansı, forum, sergi ve çeşitli etkinliklere izin veren galerinin iç mekanlarında özel vitrinler kafeterya ve oturma alanları da bulunmaktadır. Yapı gövdesine yerleştirilen prefabrik betonarme yapı çapraz bir ofis olarak kamusal alanın üzerinde bulunmakta.

Yeni çelik konstrüksiyonun içinde LED aydınlatma tesisatı bulunmaktadır. Mimarların deyimiyle implant edilmiş bu aydınlatma gemisi yeni ve eski, ağırlık ve hafiflik, geçmiş ile gelecek arasındaki bir mimari diyalog, milyarlarca yıllık jeolojik bellek içeren bir sanat, ve taş sanatının bir fon planını oluşturmaktadır.


Proje Künyesi:

Proje Adı: Stone Art Gallery 

Mimarlar: O-office , Shuqi Wan

Bölge: Guangzhou, Çin

Yıl: 2013 

Fotoğraf: LIKYFOTO

Kaynak: archello


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)