Doğanın İçinde: Skyfall House

Mimari yaratımın en büyük zorluklarından biri, doğayı anlama ve özümsemeyi teşvik eden mekânlar bulmak; mimarlık biçimleri aracılığıyla onları çevreleyen bağlama duyarlılık, farkındalık, anlayış, coşku ve bağlılık uyandırmaktır.

Bu projenin en ilginç özelliklerinden biri, mimarinin büyük ölçüde çevreyle bütünleşmesine izin verilmesi, konutun yeryüzünde yer değiştirmemesi idi. Böylelikle yapıda  çözüm, arazinin topoğrafyasını izliyor ve mimari manzaradan doğacaktı. 

Projedeki entegrasyon problemi, mimari tasarım çalışmalarına yeni bir tematik varyasyonun dahil edilmesini sağlamış. Çünkü her şeyden önce bir projenin başarısı veya başarısızlığı konumlandığı yeri ne kadar etkileyebileceğini göz önünde bulunduran iyileştirici çözümler sunmasıdır.

Ancak böyle yaklaşıldığı takdirde çevrede oluşabilecek olumsuz sonuçlar önlenebilir veya düzeltilebilir. Bu projede de yapının çevreyle entegrasyonu;  peyzajı doğru okuyup analiz eden çeşitli stratejiler yoluyla insan müdahalelerinin peyzajdan yana tavır almasıyla ifade edilmiş.

Proje Künyesi

Proje Adı: Skyfall House

Mimarlar: Marentes + Partners Architects

Yer: Meksika 


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)