EkoYapı Dergisi - Ekolojik Yapılar ve Yerleşim Dergisi

Harici Brütalizm...

Çok yönlü duvarlar ve farklı boyutlu pencereler tarafından sarılan beton kabuklı ev Malezya’lı mimarlık firmasının tasarımı...

Mimarlık firmasının ormanlık bir yamaçta tasarladığı bu ev açık peyzaj cepleriyle orman arasında bağlantı kuran izler taşıyor.  Ev açık alanları kendi özelinde sindirmeyi amaçlayan iç peyzaj ceplerine sahiptir. Ceplerin yanı sıra aynı zamanda evin iç hacminin optimize edilip, mahremiyet de önemsenmiştir. 

Pencere evin tasarım konsepti pencerenin biçim ve işlevini manipüle eden yaklaşımlarla sağlanmış. Açıklıkların hava ve ışık akımının girişine olanak sağlayacak şekilde oluşturulması ev içi enerji kullanımlarının düşük olması yönünde alınmış bir karar.

 Teleskop şeklinde biçimlenmiş beton kabuk ise  ön tarafta sivrilen formuyla çapraz havalandırma esintilerinin evin içinden geçerek orman ile yapı arasındaki oryantasyonun devamlı gelişimine destek oluyor.

Dış cephe ve iç mekanlarda doğa arasında yine etkileşimi sağlamak için bitkilerin yerleştirileceği boşluklar da unutulmamış.

Her bir odanın fonksiyonuna göre pencere derinliğinin ve genişliğinin belirlendiği binanın merdiven boşluklarına ise çatı pencereleri çözüm sağlamış.  Bu ev mimaride gizlilikten ödün verilmeden dış mekanla nasıl ilişki kurulabilirliğin  keskin bir yanıtı olmuş.

Proje Künyesi:

Proje Adı: The Window House 
Mimarlar: FormZero 
Bölge: Malezya
Yıl: 2017
Fotoğraf:  Ronson Lee - İkizler Fotoğrafçılık
 Kaynak :  dezeen 


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)