Mimarlar BOCCHI ile Çamurun En Saf Halini Deneyimledi

Ürettiği değerleri toplumla paylaşarak büyümeyi ilke edinen BOCCHI bunun en etkili yolunun ‘deneyim’den geçtiği inancıyla düzenlediği seramik atölyelerinin ikincisini Türkiye’nin önde gelen mimar ve iç mimarlarıyla gerçekleştirdi. Workshop katılımcılarını çamurla temas ettirerek, topraktan başlayan yolculuğuna dahil eden BOCCHI, farklı konseptlerdeki seramik atölyeleri serisine yıl boyunca devam edecek.

Seramik banyo ve mutfak ürünleri alanlarında yenilikçi ve yaratıcı çözümler sunan köklü İtalyan firması BOCCHI, yaratıcı, yenilikçi ve insana değer veren bir kuruluş olarak üretim anlayışının temellerini doğayı koruma ve sürdürülebilirlik ilkeleri üzerine oturtuyor. BOCCHI bu değerlere vurgu yapmak ve kültürel miraslarımızdan biri olan seramik sanatına olan sorumluluklarımıza dikkat çekmek amacıyla düzenlediği seramik atölyelerinin ikincisinde farklı ölçek ve tipolojilerde ‘sürdürülebilir’ projelere imza atan Türkiye’nin önde giden mimar ve iç mimarlarını ağırladı. 

Beyoğlu Asmalımescit’teki Adahan Otel’in büyülü atmosferinde seramik sanatçısı Defne Samman’ın yürütücülüğünde gerçekleşen atölyeye Ofist Kurucu Ortağı İç Mimar Yasemin Arpaç, PAB Mimarlık Kurucu Ortağı Mimar Pınar Gökbayrak, İki Design Group Kurucu Ortağı Mimar Sema Özsaruhan, CBTE Mimarlık Kurucu Ortağı Tanem Eren Belen, EDDA Mimarlık Kurucu Ortağı İç Mimar Eda Tahmaz, Salon Kurucusu Mimar Alper Derinboğaz ve Peyzaj Mimarı Enise Burcu Derinboğaz, Gönye Proje Tasarım Kurucu Ortağı İç Mimar Gönül Ardal, Iglo Architects Kurucu Ortağı Mimar Esen Akyar ve Slash Architects Kurucu Ortağı Mimar İpek Baycan katıldı.

Yoğun iş tempolarının arasında kısa süreliğine de olsa zamanı durduran ve toprağa vakit ayıran mimarlar, çamurun en saf haliyle buluşarak özgün tasarım çizgilerini en yalın haliyle seramik çalışmalarına yansıttılar. Çamurun biçimlendirilmesinin ardından, sırlama işlemine geçen katılımcılar daha önceden bisküvi pişirimi yapılmış tabakları sırla buluşturdu. Çamur ile bütünleşerek, renklerle dolu ‘sır’ dünyasına giriş yapan mimarlar ilham veren atölye çalışmasından unutulmaz deneyimlerle ayrıldılar.

Seramik workshop’larının ilkini geçtiğimiz Şubat ayında, dekorasyon dergilerinin genel yayın yönetmenleri, yazı işleri müdürleri ve editörlerinden oluşan bir katılımcı grubuyla gerçekleştiren BOCCHI, birbirinden farklı konseptlerdeki atölye çalışmalarında alanından özgün ve yaratıcı isimleri toprakla buluşturmaya devam edecek.



Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)