Mesa Orman, Doğaya Saygıyı ve Sürdürülebilirliği Hedefliyor

Mesa; Anadolu Yakası’nın en özel lokasyonlarından biri olan Çubuklu’ da kent ormanı ve doğal gölün yanı başında Mesa Orman projesiyle modern ve doğal bir yaşamı hayata geçiriyor. Kolay ve rahat ulaşım olanaklarına sahip Mesa Orman kentten uzaklaşmadan doğayla komşu bir yaşam sunuyor.

İnce Düşünülmüş Mimari Tasarım, Doğayla Komşu Butik Yaşamlar

Sadece 219  daire ile butik bir yaşam sunan MESA Orman zevk ve prestij sahibi ayrıntılara sahip. İstanbul’un nadir ormanlarında birine komşu olan proje, doğanın tüm renklerini ahenk ve konforla şehrin içinde yaşatmak üzere kurgulandı.

Çubuklu'da yer alan Mesa Orman; sırtını şehrin oksijen depolarından biri olan 1.5 milyon metrekarelik İstanbul Kent Ormanı'na yaslıyor. İstanbul'un en temiz havalarından birine sahip olan bölgede, güne temiz orman havasıyla başlamak; metropolde yaşayan herkesin ortak hayalinin burada gerçekleşmesini sağlıyor.

Doğanın İyileştirici Gücü MESA Farkıyla

Her sabah kuş sesleriyle uyanıp işten eve döndüğünüzde toprak ve ağaç kokularını içinize çekerek rahatlayıp, eşsiz orman manzarasıyla dinginliği yakalarken huzuru evinize davet edebilirsiniz. İstanbul’un nadir ormanlarından birine komşu bu özel proje, doğanın tüm tonları ile yaşamınızı çevreliyor, büyüleyici bir yaşam alanına ilham veriyor.

Çubuklu'nun çok özel bir noktasında yer alan MESA Orman ; özenle tasarlanan teras alanları, geniş bahçe ve peyzaj alanları sevdiklerinizle  beraber doğanın dinginleştiren iyileştirici ruhunu yaşama fırsatı sunuyor. Ormanın tüm kokularıyla bezenmiş, kuş seslerinin eşlik ettiği, doğanın eşsiz atmosferi ile yeni güne başlamanın keyfini yaşamaya davet ediyor. Tabiatın iyileştirici gücü ile şehir yaşamından yenilenebilmek ve sağlıklı kalmak için doğaya olan ihtiyacı sağlıyor. MESA Orman, gün sonunda şehri geride bırakarak dinginliğe ve huzura ulaşmak isteyenleri bekliyor.

Mimarisiyle Doğaya Saygıyı ve Sürdürülebilirliği Hedefliyor

MESA Orman sadece yüksek ve ayrıcalıklı yaşam standartları ile değil, ormana en yakın ve en saygılı mesafede duran projesi olarak da bölgesine referans oluyor.

Dış cephede kullanılan geniş cam yüzeyler ile güneş ışığının sonsuz aydınlığı evlerin içine dolarken, bol oksijenli bir yaşam sunan projemiz, peyzajı ve mimarisiyle de ormanla bütünleşiyor.

Projede, doğallık algısını bozacak tüm detaylar üzerine özel olarak çalışıldı. Tüm mekanik sistemler önemli ölçüde zeminin altına konumlandırıldı. Sadece ısıtma değil, soğutma da merkezi olarak sağlanarak, bina dışında klima ünitelerinin görüntüsü ortadan kaldırıldı.

MESA Orman’da yüksek izolasyona sahip olan dış cepheler, düşük karbon salınımı sağlıyor. Elektrik sarfiyatını minimuma indiren MESA, kurguladığı yaşam alanlarında sürdürülebilirlik hedefine ulaşıyor.

Kişi Başına Düşen En Yüksek Yeşil Alan MESA Orman’da 

Yukarıdan bakıldığında adeta bir vadiyi andıran MESA Orman, sadece yürüyüş mesafesindeki doğal göl ile yeşilin tüm tonlarını kucaklıyor.

MESA Orman'ın az katlı mimarisi; sıcak atmosferi ve estetik detayları, içinde bulunduğu doğayı tamamlayacak şekilde tasarlandı. Yeniden düzenlenen çevre kurgusuyla MESA Orman, konutların trafik ve anayol gürültüsüne uzak, ormana yakın mesafede konumlanması ile metropolde saklı bir dünya sunuyor.

Projenin etrafını saran ve çevresiyle bağlantısını yaratıcı bir kurguyla kesen koşu parkuru, kolayca ulaşıp sabah koşularının mis gibi orman havasında yapılmasına imkân tanıyor. Doğanın tüm güzelliklerini yansıtan, eşsiz peyzaja sahip parkurunda spor yaparken sosyalleşmenin en doğal hali MESA Ormanlıların olacak.

MESA Orman Projesi Ruhları Özgürleştirecek Yaşam Alanları Sunuyor

Dünyaca ünlü markaların en özel malzemeleri kullanılarak tasarlanan yaşam alanları, yakalanan estetik havayı tamamlıyor. Her ihtiyaca rahatlıkla cevap veren yüksek nitelikli MESA Orman projesi; parkları, bahçeleri, süs havuzları, mini şelalesi, dinlenme alanları ve yürüyüş yollarının yanı sıra; havuzları, tenis ve basketbol sahaları, özel peyzaj ile birbirine bağlanan bahçeleri ile de ayrıntılarındaki mükemmelliği yansıtıyor. Dümdüz bir arazi üzerine konumlanan MESA Orman, çocukların, oyun parklarında ve yeşil alanlarda özgürce koşup, doyasıya eğlenebileceği bir alan imkânı sunuyor.

Mesa Orman sosyal tesisi, sizi benzersiz ayrıcalıklar ile tanıştırıyor. Aileniz ile eğlenceli vakit geçirebilir, komşularınızla keyifli sohbetlerin tadını çıkartabilirsiniz. Sosyal tesisin içerisinde yer alan dinlenme ve çalışma alanlarıyla kendinize ayırdığınız her anın keyfine doya doya varacaksınız.

MESA Orman Projesinin Odağında Aileler Var

Yalın, estetik ve fonksiyonel bir çizgi ile tasarlanan Mesa Orman’da sizlerin ve çocuklarınızın mutluluğu için her detayı düşündük. Zengin yaşam seçenekleri ve az katlı tasarlanan bloklarda en özel yaşam alanları sizler ve en değerli varlığınız aileniz için tasarlandı.

MESA Orman’da 2+1, 3+1, 3,5+1, 4+1, 5,5+1 ve 6+1 daire seçenekleriyle toplam 219 daire sahiplerini bekliyor. Mayıs 2020’de teslim edilecek projenin fiyat aralığı ise 1.314.000 TL ile 4.416.000 TL arasında değişiyor.

Odağına aileleri alarak tasarlanan MESA Orman'da 3+1 ve 4+1 dairelere daha fazla yer verildi. Ferah yaşam alanları sunan, 125 - 300 m2 aralığında farklı büyüklükteki bu daireler; yaşam standartlarını zirveye çıkaran estetik detaylarla zenginleştirildi.

 MESA Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Mert Boysanoğlu, Satış ve Pazarlama Koordinatörü Kadir Yılmaz ve Proje Mimarı Murat Kader projenin Çubuklu'da yapılan lansmanında Mesa Orman ile ilgili bilgiler verdiler.

Şehrin Tüm Olanakları ile Ormanın İçinde, Ulaşımın Kalbinde

MESA Orman özel konumu sayesinde hem denizden hem de karadan önemli ulaşım olanaklarına sahip.  Çubuklu-İstinye arası feribot seferleri ile denizden; köprülere olan yakınlığı ile de karadan dilediğiniz noktaya kolayca erişim imkânı sunuyor. Bir yandan Anadolu Yakası'nda MESA Orman ayrıcalıkları ile doğanın içinde sakin bir hayat sürerken, diğer yandan Avrupa Yakası'nın tüm dinamizmine kusursuzca ayak uydurmak mümkün.

Ormanın içinde şehrin kalbindeyken; doğal orman ve göle yürüyerek 2 dk, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne 20 dk, FSM Köprüsü’ne 10 dk, Çubuklu-İstinye Feribot İskelesi’ne 5 dk , Levent’ ve Maslak’a 15 dk’da ulaşabiliyorsunuz. Ayrıca 3. Köprü’ye yakınlığı sayesinde yeni havalimanına da kolayca ulaşmak mümkün.



Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)