EkoYapı Dergisi - Ekolojik Yapılar ve Yerleşim Dergisi

Minimalist Bir Kır Yerleşimi

Özel bir mülk olan ve geçmişte çiftlik olarak kullanılan Kimo arazisindeki kulübe evi kırsal bir alanda yer almakta. Konumu itibariyle oldukça değerli bir manzaraya sahip ev Anthoy Hunt ve Luke Stanley Mimarları tarafından modern bir dokunuşla değişime uğradı.

Geleneksel çiftlik evine atıflarda bulunulan yenilenmiş ev şimdilerde özel düğün etkinliklerine ev sahipliği yaparken aynı zamanda kırsala doğru bir kaçış için de kapılarını açıyor. Doğal manzaranın avantajlı bir şekilde kullanıldığı hem konforlu hem de aydınlık alanlar barındırıyor. 

Projenin tasarımı kadar etkileyici olan bir diğer yönü kimo arazisindeki sürdürülebilir inşa yöntemleriyle yenilenmesi olmuş.

Avustralya iklimine özgün sertağaçları projede yoğunlukla kullanan ekip bu sayede evin kolay kurulumunu ve onarım ihtiyacında da kolay malzeme tedariğinin yapılmasını öngörüyor.

Yapımında yerel malzeme kullanılması ekolojik ve sürdürülebilir yapı tercihinin belirleyici noktaları olmuş. Kulübedeki genel kereste ahşaplar üzerindeki el yapımı detaylar geçmişini hatırlatan tarımsal bina karakterini de ayrıca yapıya işlemiş vaziyette bulunuyor.

 Kulübenin formu hem doğal ortamda bir sığınak  hem de çevreyle bağ kuran A formlu çadırlardan esinlenilmiş. Toplamda 28 metrekarelik alana sahip yapı içerisindeki ultra konfor şartlarıyla minimalizmin sınırlarını zorlayarak minimalist yapı tanımına katkıda bulunmuş. 

Bölgenin kırsal dokusunu sergileyen ve konaklamaya imkan sunan yapı tam anlamıyla modern yaşamın karmaşıklığından arınılacak bir yer.

Proje Künyesi: 

Proje Adı: JR’nin Kulübesi 
Mimarlar: Anthony Hunt Tasarım , Luke Stanley Mimarlar
Bölge: Avustralya
Yıl: 2017
Fotoğraf: Hilary Bradford
Kaynak: dezeen


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)