Solimpeks, Verimli Sistemlerle 1 Milyon 200 Bin Ton Karbondioksit Salımını Önledi

Yenilenebilir enerji sektörünün lider şirketlerinden Solimpeks, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle güneş enerjisi sistemlerinin faydalarına dikkat çekiyor. Güneşin sürdürülebilir, temiz ve tükenmez bir enerji kaynağı olduğunu vurgulayan Solimpeks Türkiye Genel Müdürü Gazi Çelebi, “2001'den bu yana 1 milyon 200 bin ton karbondioksit salımı gerçekleşmeden enerji üretilmesine vesile olduk” diyor.

Solar termal alanında Türkiye’nin en büyük üreticisi olan Solimpeks, 5 Haziran Dünya Çevre Günü vesilesiyle eşsiz bir enerji kaynağı olan güneşten ısıtma, soğutma, sıcak su ve elektrik ihtiyacının en verimli şekilde karşılanabileceğine dikkat çekiyor. Her geçen gün biraz daha kirlenen dünyamızın geleceği için temiz enerji kaynaklarına ihtiyacımız olduğunun altını çizen Solimpeks Türkiye Genel Müdürü Gazi Çelebi, “En çevreci, sürdürülebilir ve verimli enerji kaynağı güneştir” diyor.

Bu çevreci enerji kaynağının aynı zamanda son derece güvenli bir yatırım olduğunu hatırlatan Solimpeks Türkiye Genel Müdürü Gazi Çelebi, şunları söylüyor: “Faaliyetlerimize başladığımız 2001 yılından bu yana 1 milyon 200 bin ton karbondioksit salımı gerçekleşmeden enerji üretilmesine vesile olduk. Altı kıtada binlerce aile, ürünlerimizi kullanarak hem enerji tasarrufu yaptı hem de bunu dünyayı kirletmeden, sürdürülebilir, temiz ve tükenmez bir enerjiyle gerçekleştirdi. Konutunuza ya da işyerinize yüksek verimli bir güneş enerjisi sistemi kurduğunuzda metrekare başına yıllık ortalama 155 kg karbondioksit salımına engel olabilirsiniz. Ayrıca bu sistemi 30-40 yıl boyunca ısıtma-soğutma, sıcak su ve elektrik ihtiyaçlarınız için kullanabilir, ürettiğiniz fazla elektriği satarak ek bir gelir kaynağı elde edebilirsiniz.”


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)