Tarihi Mirasa Genç Tasarım

İç mimarlık ve çevre tasarımı öğrencileri tarihi Alsancak Garı’ nı ele alarak içinde müze, sergi, çalışma mekanları ve kafe gibi alanların olduğu yeni tasarımlar oluşturdu. Üniversitelilerin projeleri Alsancak Garı’nda sergilendi.

Öğrenciler Alsancak Garı’nı mercek altına aldı. Yaşar Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencileri, 150 yıllık geçmişe sahip tarihi Alsancak Garı'nı, çağdaş işlevlerle canlandırarak şehre, yeni bir kent mekanı ve kamusal alan kazandırmak için yeniden tasarladı. Öğrencilerin müze ve sergi alanları, çalışma mekanları, kafe gibi işlevlerle tasarladıkları projeler, yine Alsancak Garı’nda sergilendi. Öğretim Görevlisi Sergio Taddonio koordinatörlüğündeki proje, Dr. Öğretim Üyesi Ebru Karabağ Aydeniz, öğretim görevlileri Fulya Ballı, Nazlı İpek Mavuşoğlu Çakman, Özge Başağaç, Zeynep Ünal ve Duygu Kanbul tarafından yürütüldü.


Dr. Öğretim Üyesi Ebru Karabağ Aydeniz, Alsancak Garı yerleşkesi ve çevresindeki endüstri mirası yapıların ve liman tesisleriyle birlikte korunması gereken nitelikli bir kent parçası olduğunu belirterek şunları söyledi:“Buradaki yapıların korunarak geleceğe aktarılması için günümüz yaşam koşullarına uygun işlevlerle donatılması gerekiyor. Önceki yıllarda da bu yönde projeler geliştirdik. Alsancak Gar binasını da kültür mirasının korunması konusundaki farkındalığı arttırmak, çağdaş işlevlerle canlandırarak şehre, yeni bir kent mekanı ve kamusal alan kazandırmak için tasarlamayı amaçladık. Öğrenciler, istasyon yapısının korunarak endüstriyel miras değerine zarar vermeden, çağdaş işlevlerle canlandırarak yeni bir kamusal alan yaratılmasını sağlamak için çalıştı.”

Kaynak: hürriyet



Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)