Ofis Binasında Babil Modernlemesi

SPA Tasarım tarafından tasarlanan Triburg Merkez Binası , Proje, Adalaj üssünün saydamlıklarını ve Babil'in efsanevi asma bahçelerinin teraslarını bir ofis binası için çağdaş bir şekilde yeniden yaratmayı amaçlıyor.

Binanın ayak izi, Delhi'nin sert iklimine uyarlanmış ofislere bastırılmış ışık veren dört büyük avluyu oluşturan yılan benzeri bir şekilden ibaret. Yeni yapı , Tek Katlı + GF + 1 ila + 6 katlı olup, binanın arkasına doğru kademeli olarak 30 metreye kadar yükselmektedir.

Yapının altında kil tuğla astarlı geniş açıklıklı bir mantar sütunu kullanılarak yapının güçlendirilmiş betonarme betonu, 12 ft yüksekliğindeki tonozlu tavanlara sahip açık alan ofisleri bulunmaktadır. Kemerli cepheler kapalı manzaraya sahip bahçelere ve avludan çöllere ve ormanlara kadar farklı manzaralara sahip avlulara bakıyor ve manzaraları komşu gelişmelere karşı koruyor.

Projede kapsamlı doğal kil tuğlaları kullanılıyor. Dış cephe kaplaması, duvarlar ve tonozlu tavanlar için, ön cepheye sıcak bir karakter ve derin bir işçilik hissi veriyor. Teraslar, strüktürü doğrudan ısıdan korumak ve her seviyede yeşilliklerle donatmak için asma bahçelerle kaplıdır. Son katlar, doğal ışığın tüm avantajlarından yararlanmak için tavan pencereleri ile donatılmıştır. Güney Doğu, Güney Batı ve Batı cepheleri ofislerde ve lobide ışığı modüle etmek için terakota panjurlarla donatılacak.

Mantar kolonlarında yapısal açıkta kalan betonun yenilikçi kullanımı tonozlu tuğla tavanlarla birleştirilmiştir. Bir sütunun mantar şekli, devamlılık içinde bir sonraki buluşuyor, proje boyunca sürekli bir labirent ve kemer labirenti oluşturarak çok hoş bir çalışma ortamı yaratıyor. RCC'yi tuğlalarla kullanma ve yapıyı sergileme kararı, ticari bir binada zanaat duygusu elde etmek için tasarımın erken bir aşamasında alınmış.

Giysiler için bir tedarik ajansı olan müşteri, giyside kullanılan el işçilerinin merkez ofisinin yapımında yansıtılması gereken derin bir zorunluluk olduğu fikrinde. Hareketli proje betonla birbirini tekrarlayan ama yapısal çerçeve için de bir tuğla gibi geleneksel malzemeyi karıştırma, bir Hint çağdaş estetik amaçlamaktadır.


Proje Künyesi:

Proje Adı: Triburg Genel Merkezi

Mimarlar: SPA Tasarım 

Bölge: Hindistan

Yıl: 2010

Fotoğraf: Amit Pasrichha 

Kaynak: arch2o


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)