EkoYapı Dergisi - Ekolojik Yapılar ve Yerleşim Dergisi

Yeşil Doku Katmanları

Tayland’da inşa edilen 7 katlı ofis binası, şirketin felsefesini ve iş operasyonunu mimari yaklaşımına yansıtırken, ‘pirinç teras’ konsepti ile yeni bir iş yeri deneyimi ve ofis binası üretimini vaad etmekte.

STU/D/O Mimarları  yapı zorluklarını her katın diğerine göre daha dengelenip pirinç teras fikriyle aşarak sınırları verimliliğe dönüştürmeyi başarmış. Herkes için esnek bir ortam haline gelen bu teraslar toplanma ve dinlenmeye teşvik ederek ofis içi atmosferi iç ve dış mekanlar arasındaki bu bağ ile çözümlemiş.

İşlevselliğin ötesinde tropik iklime uygun olarak çevresel tasarım stratejilerinin uygulandığı projede iç ve dış mekan arasındaki arabuluculuğu cephenin alüminyum dikey kanatları üstlenmiş. Bu kanatlar ayrıca güneşe maruz kalan ışığı ve ısıyı filtreleyerek klimaların olumsuz etkilerini önemli ölçüde azaltmakta. Güneşin doğrudan sıcaklığına yalıtım görev gören bu kanatlar ayrıca terasın termal kütlesini taşımaya da yardımcı olmakta. Farklı iklim koşullarının nötralize edilmesini sağlayan yapı sistemi bina içerisinde de bir mikro klima oluşturulmasını sağlamaktadır.

Tipik bir ofis binasından farklı bir çalışma ortamı öngören mimari, her ofis çalışanının yaşam kalitesini yükseltecek ve yeni ergonomik bir çalışma deneyimiyle birlikte yeşil alanlarla birlikte çalışanların çevre bağlamlarını da korumayı amaçlıyor.

Proje Künyesi:

Proje Adı: Inter Crop Office

Mimarlar: stu / D / O Architects

Bölge: Bangkok, Tayland

Yıl: 2017

Kaynak: architizer



Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)