Daikin, 93 Patenti Sektörün Erişimine Açıyor

Klimalarda R-32 kullanımını ilk sağlayan ve 93 adet patentini tüm dünyayla ücretsiz paylaşan Daikin, ürettiği R-32 soğutucu akışkanlı klima ve ısı pompası satışlarının 52 ülkede 10 milyon adedi aşmasıyla büyük başarının sahibi oluyor.

Daikin, tüketici ve çevre dostu ürün ve hizmetleri ile sektörüne yön vermeye devam ediyor. Birçok yenilikçi uygulamada olduğu gibi, yeni nesil çevreci soğutucu akışkan R-32’nin iklimlendirme cihazlarında kullanımına da öncülük eden Daikin, bu konuda dünya çapında çalışmalar yürütüyor. Düşük küresel ısınma potansiyeline (GWP) sahip bir soğutucu akışkan olan R-32’nin giderek benimsenmesi için çalışan Daikin, şu ana kadar 52 ülkede 10 milyonun üzerinde R-32’li klima ve ısı pompası satışı gerçekleştirdi.

Daikin, Avrupa ile eş zamanlı olarak 2015 yılında Türkiye’de de satışa sunulan yeni nesil çevreci gaz R-32 ile çalışan cihazlar konusunda üstlendiği misyonu başarıyla sürdürüyor. Kasım 2012’de R-32 ile çalışan ilk klimayı Japonya’da piyasaya süren Daikin, tüketici ve çevre dostu bu gazın tüm dünyada tanınması ve kabul edilmesini teşvik ediyor. Küresel ısınma ile mücadele konusunda düşük çevresel etkiye sahip soğutucu akışkanlara geçilmesini acil ve önemli bir konu olarak gören Daikin, bu konudaki bilgi ve birikimini sektörüyle de paylaşıyor.

93 Patente ücretsiz ulaşım

Dünya çapında R-32’li klimaların üretilmesi ve bunların yaygınlaşması amacıyla sahip olduğu 93 patenti ücretsiz olarak sektörün erişimine açan Daikin, Hindistan ve Tayland gibi gelişmekte olan ülkelere teknik yardım da sağlıyor. Tayland hükümetinin talebi üzerine, R-32'nin kullanımı konusunda yetkinlik kazanmalarını sağlamak amacıyla yerel üreticilere R-32 klimalarının montajı ve bakımı konusunda eğitimler veren Daikin, tüketici ve çevre dostu bu gazın bir sektör standardı haline getirilmesini amaçlıyor.

Bu çalışmaları ile hem çevreye olan katkısını hem de çevreye duyarlı ürünler geliştirme konusundaki taahhüdünü yansıtan Daikin, gelecekte, küresel sera gazının azalması konusunda önemli sonuçlar bekliyor. Geçtiğimiz yıl itibariyle Daikin ve diğer şirketlerin satış sonuç verilerine göre 27 milyon adeti aşan R-32’li klima sayesinde, CO2 (Karbondioksit) eşdeğer tüketiminde yaklaşık 47 milyon ton azalma olduğu hesaplanıyor.

Daha çevre dostu bir soğutucu akışkan olan R-32, halen split klimalarda kullanılan R410A soğutucu akışkanına göre daha fazla enerji verimliliği sağlıyor. Bu da tüketicinin daha az elektrik faturası ödemesini sağlıyor. R-32 soğutucu akışkanı sayesinde daha küçük boyutlarda cihazlar üretilmesi mümkün hale geliyor. Böylece R-32 gazlı ürünler kullanılacak mahallerde montaj ve estetik üstünlüğün yanı sıra hacimsel avantajlar da sağlıyor.

Tüm cihazları yüksek enerji verimliliği ile düşük CO2 salımına sahip olan Daikin, hem Avrupa’da hem de Türkiye’de sezonsal verimliliğin öncülüğünü yaparak AB’nin 20/20/20 hedeflerine büyük katkı sağlamıştı. Cihazlarında düşük küresel ısınma potansiyeline sahip R-32 soğutucu akışkanını kullanan Daikin, şimdi de AB’nin yeni 40/27/27 hedeflerine ulaşılmasına olanak yaratıyor. Daikin halen dünya çapında 90’dan fazla üretim tesisinde ürün geliştirme ve üretim faaliyetleri yürütüyor.

R-32 Daha verimli, daha çevreci

-          Ozon tabakasına zarar vermez. ODP (Ozon Tüketme Potansiyeli) değeri 0.

-          GWP değeri (Küresel Isınma Potansiyeli) halen klimalarda kullanılan R410A’nın GWP                             değerinin yalnızca 3’te biri (GWP=675).  

-          R410A’ya göre daha az soğutucu akışkan kullanımı mümkün.

-          R410A ile kıyaslandığında daha yüksek enerji verimliliği.

-          Daha kompakt tasarım mümkün.

-          Tek bileşenli bir akışkan olduğu için geri dönüşümü ve yeniden kullanımı kolay.

-          Gelişmekte olan ülkeler için daha ekonomik.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)