EkoYapı Dergisi - Ekolojik Yapılar ve Yerleşim Dergisi

İlkel Bir İmaj: Torus House

Bu torus şeklindeki taş ev, Hanoi'den Ha Long Koyu'na giden yolda sakin bir yerleşim bölgesinde yer almaktadır. Yükselen yeşil çatı ve bastırılmış koyu mavi taşlardan oluşan duvarlarıyla yeni yerleşim bölgesinde göze çarpan cesur bir manzara oluşturmaktadır. 

Odaları, oval avluyu çevreleyen ve birbirleriyle koloni ilişkisi kuran yapının akışı avlu etrafında sağlanmış. Bu akışkanlık evin zemininden başlayarak bağlantılı bir şekilde yeşil çatıya kadar uzanmaktadır.

Bu avlu ve yeşil çatı, evin içinde ve dışında zengin bir ilişki yaratan sıralı bir bahçe oluşturuyor. Sakinleri mevsimlerin değişimini deneyimliyor ve bu sıralı bahçe sayesinde doğayla iç içe bir yaşam sürdürmeyi vaat ediyor.

Yapı strüktürü düz kavisli duvarı oluşturmak için 10 cm kalınlığında kübik taşlarla istiflenmiş: Sonuç olarak masif ve özenli dokusuyla ilkel bir ev imajını hatırlatan bir alan yaratılmış. 

Proje Künyesi:
Proje Adı: Torus House
Mimarlar: Vo Trong Nghia Architects
Bölge: Hanoi, Vietnam
Kaynak: architizer


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)