EkoYapı Dergisi - Ekolojik Yapılar ve Yerleşim Dergisi

Kesişen Dinamikler

Danimarka’ nın küçük bir kasabasındaki parkta kurulan heykel pavyonu yansıtıcı bir gölün üzerinde eşsiz bir görünüm sunuyor.  Göl üzerindeki heykelsi ve çekici mimari tasarımıyla kendini gösteren pavyon, sanat müzesine ev sahipliği yapıyor. 

İç mekanları merkezi bir ışıkla aydınlatılan pavyon hem şehir manzarasında öne çıkıyor hem de başlı başına bir sanat vazifesi görüyor. Mimari olarak çok sayıda dinamik elemanlı cephe sistemleri, etrafındaki kesişen çevre peyzajlarından ilham alarak göl ve ağaç dallarının hareketini simgelemekte… 

Kesişen cephe geometrisi, yapıya genişleyebilen ve uzayabilen yönüyle bir mekân akıcılığı sağlamakta. İnşasından sonra sanat müzesine yapılan eklemeler projenin devamlılığı açısından markalaşma yolunu açarak grafiksel bir kimlik kazandırıyor. Engelli erişimine uygun yapısıyla çevresindeki halk tarafından beğeni ve ilgiyle ziyaret edilmektedir.


Proje Künyesi:

Proje Adı:  Videbaek  Sanat Pavyonu

Mimar & Tasarımcı: Henning Larsen

Bölge: Videbaek, Danimarka

Yıl: 2017

Fotoğraf: Martin Schubert, Kirstine Mengel

Kaynak: archdaily


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)