Alarko Carrier’dan Tasarruflu Isınmanın Püf Noktaları

Türkiye iklimlendirme pazarının lider markalarından Alarko Carrier, yaklaşan kış aylarında evlerde tasarruflu ısınmanın püf noktalarını paylaşıyor. Evin büyüklüğüne, izolasyonuna ve güneşe göre konumuna uygun cihazların kullanılmasını tavsiye eden firma, ilk cihaz alımında veya değişiminde en yüksek verim ve teknolojiye sahip  tam yoğuşmalı cihazların tercih edilmesinin önemli olduğunu belirtiyor. Yoğuşmalı kombilerin, konvansiyonel kombilere göre %25-30 arasında daha yüksek verimle çalışması için evin ısıtma sisteminin 50-30°C gidiş-dönüş suyu sıcaklığına göre dizayn edilmesi, radyatörlerin de buna göre seçilmesi gerektiğinin altını çizen Alarko Carrier, ancak daha yüksek sıcaklıklarda dahi tam yoğuşmalı kombilerin, konvansiyonel kombilere oranla %5-15 arasında daha tasarruflu çalıştığı bilgisini veriyor.  

Mevcut kombilerin yılda en az bir kez sonbahar ya da yaz aylarında, yetkili servisler tarafından bakımlarının yaptırılmasıyla, sorunsuz bir performans ve verimli bir ısınma sağlanabileceğini vurgulayan Alarko Carrier, tüketicilere, evde uygulayacakları küçük düzenlemelerle ısınmada tasarruf sağlayarak, doğal gaz faturalarını düşürecek bazı tavsiyelerde bulunuyor.  

Tasarruflu Isınmanın Püf Noktaları: 

·         Kombilerin geceleri ve evde olunmayan zamanlarda da düşük sıcaklıkta sürekli çalışır halde tutulması, kesintili yakmaya göre daha ekonomiktir. Kısa süreli açıp kapamalar daha fazla doğal gaz sarfiyatına neden olur. Kombi uzun süre kapalı kaldığında ev soğuyacağından, yeniden ısıtma için daha fazla yakıt tüketimi gerekir.

·         Hem konfor, hem de daha ekonomik çalışma için programlı oda termostatları kullanılmalıdır.

·         Mekânın iyi bir yalıtıma sahip olması, pencere ve kapıların ısı kaybına imkân vermeyecek şekilde düzenlenmesi, daha az yakıtla daha iyi ısınma sağlamak için önemlidir.

·         Güney cepheli pencerelerden güneş ışığının eve girmesine özen gösterilmelidir. Kuzey yönlü pencerelerde ise geceleri panjur, perdelik ve rüzgârlıkların kapalı tutulmasına dikkat edilmelidir.

·         Radyatörlerin önüne eşya koyarak, üzerlerini perde veya objelerle kapatarak ısının verimli dağılması engellenmemelidir.

·         Radyatörlerin duvarla arasına, ısı yalıtım levhaları yerleştirilmelidir.

·         Evin kullanılmayan bölümlerinin radyatörleri kısılarak veya kapatılarak, yakıtın daha az harcanması sağlanmalıdır.

·         Oturma odalarını ısıtmayla birlikte nemlendirmek önemlidir. Çünkü nem, sıcaklığın daha çok hissedilmesine yol açar. 


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)