Doğayı Yaşam Alanlarına Davet Eden Sistemler

“Sürdürülebilir gelecek” için tasarımdan üretime attığı tüm adımlarda, daha az su ve enerji harcayarak insanların günlük yaşamını iyileştirme vizyonuyla hareket eden ALUMIL; yenilikçilik ve sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda, atıkların önlenmesinden ham maddeye, son üründen malzeme ve süreç iyileştirmelerine kadar birçok inovatif proje yürütüyor ve destekliyor.

60 ülkedeki 32 iştiraki ile alüminyum sistemler sektörünün lider firmalarından ALUMIL, son dönemde gerçekleştirdiği 4.6 milyon avroluk geri dönüşüm yatırımı ile sürdürülebilir değer yaratıyor. Yıllık 100.000 tonun üzerinde üretim kapasitesi ile “Avrupa’nın en büyük mimari alüminyum sistemler üreticilerinden biri olan” ALUMIL, özellikle çevreye duyarlı ve maliyet düşürücü çalışmalar için her yıl enerji verimliliği projelerine önemli düzeyde kaynak ayırıyor. “Sürdürülebilir gelecek” için tasarımdan üretime attığı tüm adımlarda, daha az su ve enerji harcayarak insanların günlük yaşamını iyileştirme vizyonuyla hareket eden ALUMIL; yenilikçilik ve sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda, atıkların önlenmesinden ham maddeye, son üründen malzeme ve süreç iyileştirmelerine kadar birçok inovatif proje yürütüyor ve destekliyor.

Doğayı Yaşam Alanlarına Davet Eden Sistemler

ALUMIL’in sürdürülebilirlik adımları

Çevre dostluğunu, 2002’den beri EN ISO 14001’e uygun sertifikalı bir çevre yönetim sistemi uygulayarak tescilleyen ALUMIL; üretim süreçlerinin çevreye duyarlı olmasını, kirliliğin önlenmesini ve azaltılmasını, enerjinin, doğal kaynakların ve tüketim maddelerinin korunmasını, alternatif ve yenilenebilir enerji kaynaklarının araştırılması ile geliştirilmesini ve olumsuz çevresel etkinin mümkün olan en az seviyede olmasını amaçlıyor. 

%124 azalan karbon ayak izi, %80 azalan su ve %12 azalan elektrik kullanımı

 Şirket, 2007 yılında üretim süreçlerinin tümünde su geri dönüşümü sağlayarak, su tüketimini ekstrüzyon ve eloksal hatlarda %80’den fazla, toz boya hatlarında ise %40 azalttı. Aynı yıl yine “elektrik tasarrufu” programı başlatan ALUMIL elektrik tüketimini ise toplamda %12 oranında azaltmayı başardı. 2008 yılında enerji kaynağı olarak LPG’den doğal gaza geçerek karbondioksit ayak izini  %124 azaltan ALUMIL, dökümhane sistemlerinde dünyada kısmen güneş enerjisi ile çalışan birkaç örnekten biri konumunda.

4.6 milyon avroluk yatırım

Sürme ve menteşeli kapı/pencere sistemlerindeki öncü üretim gücüyle, 2014 yılında bütünsel bir geri dönüşüm yaklaşımını uygulamaya başlayan ALUMIL, 2020 yılında ise alüminyum hurda ayırma ünitesi için 4.6 milyon avro yatırım yaptı. Ayırma işlemi, mekanik ve manyetik teknoloji ile X-ışını teknolojisini içeriyor. Sadece 3 ayda inşa edilen yeni ünite, üretimde kullanılan toplam hammaddenin %70’ini oluşturmak amacıyla, 3 yılda üretilecek yeşil alüminyumun %40 artırılmasını sağlıyor. Sürdürülebilirlik faaliyetlerini sadece üretim süreçleriyle sınırlandırmayan ALUMIL, insanların çevreye ve iklim değişikliğine daha fazla ilgi duymalarını sağlamak amacıyla bir dizi eylem gerçekleştirdiği “Yeşil ALUMIL” çevre planını da tasarladı.

Alumil

ALUMIL’in arkasındaki güç: Ar-Ge ve İnovasyon

Türkiye’de 20. yılını kutlayan ALUMIL için, teknolojinin sürekli geliştiği, inovasyon ve sürdürülebilirliğin her geçen gün daha da öne çıktığı yapı malzemeleri sektöründe Ar-Ge, hayati bir önem taşıyor. Şirket, gelişmiş laboratuvarlarında, mükemmel tasarım, en yüksek performans ve olağanüstü enerji verimliliğini bir araya getiren sistemler ile de sektörüne öncülük ediyor. ALUMIL, 2021 yılında şirketlerin çevresel ve sosyal etki konularındaki performansını izleyen hisse senedi endeksi ESG’nin değerlendirme kriterlerini karşılayan 35 borsa şirketi arasında yer alıyor.

Sürdürülebilir binalar için “Yeşil Ürün”

“Yeşil bina” kavramı inşaat sektöründe, binaların inşaatı ve işletmesi sırasında sebep olunan çevresel etkileri minimize etmek, daha sağlıklı ve ekonomik yapıların oluşturulması amacıyla ortaya çıkmıştır. ALUMIL; alüminyum billet (*) üretiminde %75 gibi yüksek bir oranda geri dönüştürülmüş alüminyum kullanarak, çevreye karşı sorumluluğu açısından da sektörde önemli bir konuma sahip. “Yeşil” alüminyum üretimi, birincil alüminyum üretimine göre %95 daha az enerji gerektirir ve dolayısıyla çevreye dost bir üründür.

ALUMIL; temsil ettiği üretim mükemmelliği ve geri dönüştürülmüş “yeşil” alüminyum sayesinde mümkün olan en düşük enerji ayak iziyle ürünler üretmektedir.

ALUMIL, “BAU 2023”de sürdürülebilir ürün ve sistem çözümleriyle fark yarattı

ALUMIL, 2023 BAU Münih Uluslararası İnşaat ve Yapı Fuarı’nda yenilikçi ürün ve sistem çözümlerini tanıttı. Yaşam alanlarını şekillendiren, yenilikçi mimari alüminyum sistemlerdeki; sürme, katlanır ve menteşeli sistemler, ofis bölme sistemleri dış mekân çözümlerinden oluşan 50 farklı ürününü tanıttı. ALUMIL’in yenilikçi ürün ve tasarımları, tüketici ve profesyonellerden yoğun ilgi gördü. Sektörün ülkedeki en büyük buluşması olan fuara Alumil Türkiye Genel Müdürü Giorgios Nathanail de katıldı. 

Doğayı Yaşam Alanlarına Davet Eden Sistemler

Alumil dönüşüme uyumlu gelişmiş sistemler sunuyor

Yenilikçi ürünleriyle trendlere öncülük eden Alumil, dönüşümün parçası olarak kendini konumlandırıyor. Bunun en yeni örnekleri; yüksek enerji tasarrufu sağlayan Supreme S650 Phos ve yapılarda yüksek oranda ısı yalıtımı sağlayan Supreme SF85 sayesinde, sürdürülebilir yaklaşımlarla sektörde fark yaratıyor.

Dünyanın dört bir yanında güçlü yapılanma

“Küresel Düşün, Yerel Davran” vizyonu doğrultusunda her kıtada global varlığını büyütmeye devam eden ve 6 ülkede (Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Arnavutluk, Sırbistan, Bosna Hersek) 12 üretim tesisi bulunan Alumil, dünyanın dört bir yanında 32 iştirak ve 10.000 paydaş ile faaliyetlerini sürdürüyor.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)