Beyoğlu, Dev Projelerle MIPIM 2017’nin Gözdesi Oldu

28’inci defa düzenlenen, Dünyanın  büyük gayrimenkul yatırımcılarının bir araya geldiği MIPIM 2017’de bu yıl 90 ülke, 2600 firma ile yer aldı. Türkiye’de fuar kapsamında etkinliğe katılan ülkeler arasında bulunuyor.

Toplamda dört gün devam eden Fransa’nın Cannes sahilinde hazırlanan MIPIM Fuarı, uluslararası yatırımcıların kendi alanında en iddialı isimlerini, şehir planlamacılarını, uluslararası yatırımları kendi coğrafyalarına çekmeye kararlı belediyeleri, turizmde yeni fırsatlar arayan otel gruplarını bir araya getirdiği gibi ülkeler, şehirler ve şirketler arasında yeni, güçlü ve istikrarlı iş bağlantılarının kurulmasına olanak sağlıyor.

Bu yıl düzenlenen MIPIM gayrimenkul fuarında İTO dev çadırı ile ilginin odağı oldu. İstanbul’daki en prestijli projelerin tanıtılacağı çadırda iki kıtada tek şehir teması işleniyor. MIPIM 2017’ye Çevre ve Şehircilik Bakanı da katılım gösterdi. Fuar etkinliği kapsamında bazı protokoller de imzalandı. Mekânsal strateji planlarının hazırlanmasını içeren protokolün imzalanması ardından, İTO Başkanı konuyla ilgili açıklama yaptı. Mekansal planlama ile Türkiye’nin yeni yol haritasını çizdiklerini ifade eden Başkan, bu yılki MIPIM 2017’nin Türkiye için önemli bir fırsat olduğunu da sözlerine ekledi.

İstanbul çadırında yer alan Beyoğlu, fuara 35 yatırımcıyla katıldı. 47 projenin tanıtımı için hazırlanan Beyoğlu İstanbul’un en önemli projelerini yurtdışındaki yatırımcılara sundu. Projelerin yaklaşık değeri ise bir trilyon Türk Lirası olarak açıklandı.

Fuar kapsamında Cannes’da bulunan TOKİ Başkanı, bu sene düzenlenen fuarda, yabancı yatırımcıyı Türkiye’ye çekmek için ellerinden geleni yaptıklarını kaydetti. Dünyanın en iyi gayrimenkul yatırımcılarına Türkiye’de yatırım yapmanın avantajlarını anlattıklarını belirten TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, “MIPIM 2017, tanıtım ve yatırımların ülkemize çekilmesi anlamında çok önemli” şeklinde konuştu. 

Beyoğlu, 35 yatırımcı ve 47 proje ile MIPIM 2017 Gayrimenkul Fuarı’na damgasını vurdu. Beyoğlu’nda yatırım yapan sektör temsilcileriyle birlikte MIPIM 2017 Gayrimenkul Fuarı için Fransa’ya giden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Büyük bir gururla söyleyebilirim ki 1 trilyon dolar değerindeki yabancı fonlar projelerimizle yakından ilgileniyor” dedi.

Yabancı fonlar projelerimizle yakından ilgileniyor

Cannes’da düzenlenen MIPIM 2017’ye ilişkin değerlendirme yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “İşimiz Beyoğlu, gücümüz yatırımcılarımız diyerek bu sene MIPIM’e Beyoğlu Yatırımcılar Grubu (BIG) ile katılma kararı aldık. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız olumsuzluklar üzerine ‘Zaman birlik beraberlik zamanıdır, kenetlenme zamanıdır’ dedik ve bu sene MIPIM’de Beyoğlu’nun yeni yüzüne kavuşmasında çok büyük emekleri olan kıymetli yatırımcılarımızla geldik. Büyük bir gururla söyleyebilirim ki 1 trilyon dolar değerindeki yabancı fonlar projelerimizle yakından ilgileniyor” dedi. 


Beyoğlu'ndan 47 proje yer aldı

Beyoğlu’nun yatırım için biçilmiş kaftan olduğunu belirten Demircan, “Yabancı yatırımcıların önüne toplam büyüklüğü 20 milyar dolar olan 47 ayrı proje portföyünü koymak istiyoruz. Bu 47 projenin 6 tanesi tamamen Türkiye’nin prestij projelerinden oluşuyor ve 10 milyar dolar büyüklüğü var. Yabancıların öncelikle doğrudan gayrimenkul portföyüne yatırım yapmalarını arzuluyoruz. Ayrıca son dönemde Türkiye’de geliştirilen gayrimenkul sertifikası işi var. Orta vadede buraya da yabancıların yatırım yapacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Galataport Projesi 4500 kişiye istihdam sağlayacak

Yatırım bedeli 4,5 milyar TL olan Galataport’un toplam inşaat alanı 375.000 metrekare olurken; projenin toplam kiralanabilir alanları perakende ve yeme-içme alanı olarak 47.000 metrekare, ofis alanı olarak ise 43.000 metrekaredir.

Tarlabaşı / Taksim 360’ın yatırım bedeli 500 milyon dolar

Türkiye’nin kamu-özel sektör işbirliğinde gerçekleştirilen ilk ve en büyük kentsel yenileme projesi olan Tarlabaşı / Taksim 360’ın yatırım bedeli 500 Milyon Dolar olup, proje 18. Uluslararası Gayrimenkul ödüllerinde Avrupa’nın ‘’En İyi Kentsel Yenileme Projesi’’ ünvanını almıştır. 

Haliçport’un yatırım bedeli 850 milyon TL

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul Beyoğlu İlçesi Camii Kebir Mahallesi’nde yapılması planlanan Haliç Yat Limanı ve Kompleksi projesi 3 otel, 2 yat limanı ve iskelelerden oluşuyor. 

Piyalepaşa İstanbul, özel sektör eliyle yapılan en büyük proje

Türkiye’nin özel sektör tarafından gerçekleştirilen ilk ve en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Piyalepaşa İstanbul, 82 dönüm arazi üzerinde inşa ediliyor. Piyalepaşa Gayrimenkul tarafından 800 milyon dolar yatımla hayata geçirilen proje; konut, rezidans, ofis, otel ve alışveriş sokağından oluşan karma kullanım projesi olarak tasarlandı. 

Sütlüce - Örnektepe Projesi, Türkiye’ye örnek olacak

Örnektepe Projesi, Beyoğlu Belediyesi ve TOKİ’nin işbirliği yaparak gerçekleştirecekleri bir pilot proje niteliğinde. Projenin kısa zamanda tamamlanarak hayata geçmesi ve ileride gerçekleşecek yeni yapılaşmaya örnek teşkil etmesi hedefleniyor. 

Okmeydanı, Türkiye’nin en büyük projesi olacak

Okmeydanı’nın, 13.06.2016 tarih 8949 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile 6306 sayılı kanun kapsamında riskli alan ilan edilmesi ile bölgede çalışmalar başlatıldı. Riskli alan ilan edilen bölge 123,5 hektar büyüklüğünde olup yaklaşık 4.250.000 m² inşaat (otoparklar, teknik hacimler, sığınaklar dahil) yapılması planlanmakta.q



Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)