Tabanlıoğlu Mimarlık’a MIPIM’de Üç Projeye Dört Ödül…

Türkiye’nin uluslararası mimarlık ofisi Tabanlıoğlu Mimarlık kazandığı dört ödülle bu yıl MIPIM AR Future Awards’da ön plana çıktı.

Tabanlıoğlu, Mimarlık New York’ta gerçekleştirilecek olan 118E59th Street Residences projesi ile ‘Konut’ kategorisinde ve BAKSI, Hüsame Köklü Kadın İstihdam Merkezi projesiyle de ‘Sivil ve Kamu Binası’ kategorisinde büyük ödülleri kazandı. Konut dalında birinciliği kazanan New York projesi 118E59th Street Residences projesi ayrıca tüm kategorilerde kazanan projeler arasında ‘Overall Winner’ seçilerek, “En İyilerin En İyisi” ilan edildi. Beyazıt Devlet Kütüphanesi ise ‘Jüri Özel Ödülü’ ne layık görüldü. Böylece Tabanlıoğlu MIPIM Awards 2017’de 4’üncü ödülüne uzandı.

MIPIM AR Future Awards ile ilgili açıklama yapan Melkan Gürsel, aldıkları her ödülün kendilerine daha iyi ve daha güçlü projeleri hayata geçirmek için güç veren birer motivasyon kaynağı olduğunu belirtti. Murat Tabanlıoğlu ise projeleri salt mimari kaygılar ya da işverenin talepleri ile değil, sosyal, kentsel, tarihi ve doğal doku gibi birçok unsurun fermantasyonu ile çözümlediklerini belirterek, “Aldığımız bu ödüller bu yaklaşımımızın takip edildiğini, takdir edildiğini, doğru rotada olduğumuzu gösteren somut geri dönüşlerdir” diyerek duydukları memnuniyeti dile getirdi.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)