Sürdürülebilir Bir Yeşil Cephe Tasarımı

Nüshet Çamuşoğlu / nushet@ekoyapidergisi.org
Biomic Wall "Dijital Olarak Fabrika Edilmiş Bir Yeşillendirme Cephesi"

Sürdürülebilir Bir Yeşil Cephe Tasarımı

Mimari ve tabiatı birbirine bağlayan Biomic Wall, yeni seramik 3D baskıyı ekolojik tasarım prensipleriyle birleştiren bir cephe prototipi. Hidroponik duvar, Innsbruck Üniversitesi'nde ceraLAB ve exparch.hochabu iş birliğiyle gerçekleştirilen bir yüksek lisans programının kapsamında, devamlı gelişen çevresel peyzaja canlı bir biçimde cevap vermek üzere geliştirilmiş. Bilhassa çeşitli flora ve fauna için bir yaşam mekanı haline gelirken, hava kalitesini iyileştirmek, şehir iklimini düzenlemek ve gürültüyü azaltmak için yoğun şehir alanlarının yeşillendirilmesine yardımcı olmayı hedefliyor.

Sürdürülebilir Bir Yeşil Cephe Tasarımı

Mimarlık ve Tabiatı İç İçe Geçirmek

Sürdürülebilir Bir Yeşil Cephe Tasarımı

Bu mimari prototip, ekoloji bağlamında mimarinin sınırlarını zorlayarak, kültürel ve biyolojik çeşitliliğin yeniden üretimi için bir mekan olarak rolünü yeniden düşünmeye davet ediyor. Biomic Wall projesi temelde, var olan çevresel bağlamımıza cevap veren ve yapılı çevre ile tabiat alanı arasında simbiyotik bir ilişkiyi destekleyen mimari bir biyom inşa etmeyi amaçlıyor.

Sürdürülebilir Bir Yeşil Cephe Tasarımı

Innsbruck Üniversitesi, ceraLAB ve exparch.hochabu'daki tasarım ekibi, geleneksel inşaat teknikleriyle daha önce elde edilemeyen karmaşık ve organik formların meydana getirilmesine imkan tanımak için 3D baskıdan faydalandı. Bu Biomic Wall'un gözenekli yüzeyi ve estetik artikülasyonu ile kendini gösteriyor.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)