PSI Metals User Group Toplantısının Bu Seneki Ev Sahibi ASAŞ Oldu
ASAŞ dijital dönüşüm projesi DIGIT ALL: Geleceğe Yolculuk ile sektöre örnek oluyor. Alüminyum Yassı Mamuller Üretim Tesislerindeki dijital dönüşümünü başarıyla gerçekleştiren ASAŞ, PSI Metals GMBH tarafından 1,5 yılda bir örnek uygulamaları yerinde incelemek için yapılan toplantıya bu sene ev sahipliği yaptı. 14 Kasım Çarşamba günü Sakarya’daki ASAŞ Yassı Mamuller Üretim Tesislerinde gerçekleştirilen etkinliğe dünyanın çeşitli ülkelerinden üst düzey firma yetkilileri katıldı.
ASAŞ; geçtiğimiz aylarda düzenlediği lansman toplantısı ile tanıttığı DIGIT ALL projesiyle, daha iyi müşteri ve çalışan deneyimi yaratmak için tüm bölümlerinde dijital dönüşüm gerçekleştirmek için çalışmalarını başlatmıştı. Günümüzün değişen pazar koşullarında dijitalleşme; başarının anahtarı olan daha hızlı, esnek ve verimli süreçlerin hayata geçirilmesine olanak tanıyor. Dijital entegrasyonunu tamamlamış organizasyonlarda, kaynağından bilginin otomatik olarak alınmasıyla ve de tüm süreçlerin aynı sistem üzerinde entegre olarak çalışmasıyla bilgi güvenirliği ve ürün izlenebilirliğini sağlanırken neredeyse gerçek zamanlı bilgilerle süreçlerin izlenebilmesi mümkün oluyor.
Sektörün en yenilikçi ve teknolojik yatırımlarını yaparak, müşterilerinin gelecek beklentilerinin de önüne geçmeyi hedefleyen ASAŞ; Alüminyum Yassı Mamuller Üretim Tesislerinde gerçekleştirdiği dijital dönüşüm projesiyle kullanılan MES-Planlama-ERP platformları aracılığıyla anlık olarak yaklaşık 2000 satış siparişini yönetiyor ve geleneksel yöntemlerle yönetilmesi mümkün olmayan yaklaşık 10 milyon dijital işlem gerçekleştiriyor. ASAŞ, dünyada alüminyum yassı mamuller sektöründe baştan sona tüm iş süreçleriyle dijital olarak entegre olmuş, bu büyüklükte bir otomasyona sahip ilk tesis olmanın da haklı gururunu taşıyor.
PSI Metals tarafından organize edilen kapsamlı User Group etkinliği, 12 Kasım Pazartesi günü Swissôtel The Bosphorus’ta düzenlenen karşılama resepsiyonuyla başladı. Üretim sanatı (Art of Production) konseptiyle düzenlenen etkinliğin ilk günü, PSI Metals Genel Müdürü Thomas Quinet’in açılış konuşmasının ardından çeşitli firmalardan yetkililerin güçlü sunumlarıyla devam etti. Günün sonunda katılımcılar, akşam yemeği için boğazda düzenlenen tekne turunda bir araya geldi.
Etkinliğin son gününde ise; ASAŞ üretim tesislerinde, ASAŞ çalışanlarının da proje ile ilgili deneyimlerini bizzat anlattıkları sunumların ardından gerçekleşen fabrika gezisiyle başarıyla tamamlanan dijital dönüşüm sürecini ziyaretçilerle paylaşıldı.
4ArcelorMittal, ThyssenKrupp Steel Europe AG, Tata Steel, Krakatau Information Technology, NLMK, Salzgitter Flachstahl GmbH, Gränges AB, CHTPZ, Primetals Technologies, Tenaris, Ternium Mexico, TMK, Usiminas, Vallourec Deutschland GmbH, EZDK, Irisa, SSAB, Trimet Aluminium SE, Usiminas gibi yurt dışından gelen firmaların yanında; Çolakoğlu Metalurji, Erdemir, Isdemir, Oyak Maden Metalurji Grubu, Tosyali Toyo Co. Inc. gibi Türkiye’den firmalar da etkinliğe büyük ilgi gösterdi. Projenin mottosu olan Üretim sanatı (Art of Production) ile uyumlu olarak ASAŞSANAT bünyesinde hayata geçirilen sanat eserlerinin yer aldığı mini sergi de katılımcıların beğenisini topladı. Üretim ve teknoloji alanındaki öncü yatırımlarının yanında sanata verdiği destekle de adından sıkça söz ettiren ASAŞ; daha sade iş süreçleriyle, yalın üretim uygulamalarını entegre ederek daha iyi bir çalışan deneyimiyle birlikte müşterilerine her zaman en iyisini sunmayı hedefliyor.