Türkiye’de İlk Kez Düzenlenecek ‘Ses Yalıtım Zirvesi’nde ‘Sessizlik’ Konuşulacak
Türkiye’de yalıtım bilincini artırmayı hedefleyen İZODER, gürültünün insan yaşamına etkileri, ses yalıtımının sağlıklı ve konforlu yaşama katkısı, gerekli yasal düzenlemeler ve çözüm önerilerini, 16 Kasım’da yapılacak ‘Ses Yalıtım Zirvesi’nde masaya yatırıyor.
Ülkemizde yalıtım bilincini geliştirmeye yönelik çalışmalarıyla bilinen İZODER (Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği), Türkiye’de ilk kez yapılacak ‘Ses Yalıtımı Zirvesi’ni, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteği ve BASF, BONUS|Wooler, DKM, Filli Boya|Capatect, İZOCAM, Ravaber, Terra\WOOL markalarının sponsorluğunda gerçekleştiriyor.
16 Kasım tarihinde Sheraton Grand İstanbul Ataşehir’de düzenlenecek ‘Ses Yalıtımı Zirvesi’ne, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ile birlikte, yabancı konukların da aralarında bulunduğu, mimar ve mühendislik alanlarında uzman ve akademisyen isimler konuşmacı olarak katılıyor.
‘Sessizlik tüneli’ gürültüden arınmış bir bölge yaratıyor
İZODER, toplum ve yapı sektörü tarafından önemi yeterince anlaşılmayan ses yalıtımını, ‘Ses Yalıtımı Zirvesi’ ile gündeme taşıyor. ‘Ses Yalıtım Zirvesi’ için sponsor markaların ürünleri ile hazırlanan ses yalıtımlı ‘sessizlik tüneli’ de, farkındalık sağlamak için tüm katılımcıların deneyimine sunuluyor. Toplantı salonunun girişinde kurulan ses yalıtımlı tünelin içinden geçen davetliler, gürültülü bir ortamdayken sessizliği deneyimleyecek.
Ses yalıtımı bilinci artıyor mu?
Sunuculuğunu Kadir Çöpdemir’in yapacağı ‘Ses Yalıtım Zirvesi’nde, ‘Gürültünün insan yaşamına etkileri’ ve ‘Türkiye’de mevcut yasal durum, çözüm önerileri’ konuşulacak. Uzman isimlerin de görüşlerini paylaşacağı zirvede ayrıca, ‘Ses yalıtımının insan sağlığı ve yaşam konforuna katkısı’, ‘Gelişmiş ülkelerde ses yalıtımı konusunda neler yapıldığı’, ‘Hemen her gün maruz kaldığımız gürültü düzeyleri ve bu gürültülerin psikolojik, fizyolojik ve sürekli işitme kaybı gibi sağlığa zararlı etkileri’ gibi konular da ele alınacak.