Tepe Home Genel Müdürü Levent Çapan'dan Mobilya Sektörüne İlişkin Açıklamalar

Tepe Home Genel Müdürü Levent Çapan

“Talebe hızlı bir şekilde karşılık verebilmek adına kapasite artırıcı yatırımlar yapmaya başladık.” açıklamasında bulunan Tepe Home Genel Müdürü Levent Çapan sözlerine şöyle devam etti: “Son dönemde yaşanan konjonktürel gelişmeler; hammadde tedarikinde zorluklar yaşanmasına  ve fiyat artışlara neden oldu. Mobilya sektörü özelinde işçilik, sünger, tutkal, plaka maliyetlerinde yükselişler ve teminde sıkıntılar ortaya çıktı. Yarım asrı aşkın bir süredir sektörde varlığını sürdüren köklü bir şirket olarak bu süreci sorunsuz bir şekilde atlatmak adına yeni stratejiler geliştiriyoruz. Tedarikçilerimizle olan güçlü ilişkilerimiz ve öngörülü stratejilerimizle büyüme ivmemizi artırarak operasyonlarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.” ifadelerinde bulundu.

Yeşil enerji ile üretim

Yaklaşık 3 MWp kurulum gücüne sahip güneş enerjisi panellerine 40 milyon TL yatırım yapıldığını söyleyen Levent Çapan, Şubat 2023 itibarıyla fabrikalarında %100 yeşil enerji ile üretimlerini gerçekleştirdiklerini belirtti.  “Sürdürülebilir bir geleceğin yapı taşlarından biri olan yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak karbon nötr kuruluş olma yolunda ilerliyoruz.” diyen Çapan sözlerine şöyle devam etti: “Aldığımız bu önlem sayesinde hem çevreye ve gelecek nesillere sorumluluğumuzu yerine getiriyor, hem de enerjiye kesintisiz ulaşım konusundaki sıkıntıların önüne geçmiş oluyoruz. Yenilenebilen enerji kaynaklarına bugünden yatırım yapmak, ileride hem şirketimiz hem de ülkemiz için ekonomik büyüme fırsatlarını da artıracaktır.” dedi.

Deprem bölgesindeki mobilya üreticilerine destek sağlanmalıdır

Deprem bölgesinde faaliyetlerini sürdüren ve mobilya sektörüne hizmet, ürün ve ham madde tedariki sağlayan firmaların sıkıntılarına da değinen Levent Çapan “Deprem bölgesindeki firmalar depremde aldıkları zarar ve yaşanan personel sıkıntısı nedeniyle zorluklar yaşamaktadır. Firmalardan bazıları üretime ara verme kararı almış olup bazıları ise kapasite altında üretim yapmaktadırlar. Tüm öncelikler, haklı olarak, deprem bölgesinin ihtiyaçlarına doğru yönlendirilmektedir. Aynı zamanda montaj, taşımacılık ve mavi yaka iş gücünün büyük bölümü deprem bölgesinden sağlandığı için, içinde bulunduğumuz şartlarda bu hizmetlerin tedarikinde de aksama yaşanmaktadır. Hem deprem bölgelerinde kalan hem de başka illere göç eden vatandaşlarımız için yeni ev ve mobilya ihtiyacı artmıştır. Dolayısıyla sektörün de bu talebi karşılamak için yön değiştirmesi söz konusudur. Kapasite ihtiyacı nedeni ile fason imalatçılara yönelim artacaktır. Kalifiye ve kalifiye olmayan iş gücüne de fazlasıyla ihtiyaç olacaktır. Konteyner ve benzeri geçici barınma alanları için minimal ve fonksiyonel mobilya gereksinimi doğacaktır. Batıya doğru artan göç nedeni ile konut ve mobilya ihtiyacında da artış yaşanacaktır. Bu doğrultuda, sektörde yer alan diğer üreticilerin de kapasite artırıcı yeni yatırımlar yapmaları gerekecektir. Aynı zamanda deprem bölgelerinde yer alan mobilya üreticileri için teşvik verilmesi de alınabilecek  önlemler arasındadır. Hem iç hem de dış piyasada ülke ekonomisine katkı sağlayabilmek için şirketler pazarlama alanlarını genişletmeli, kalifiye iş gücünü artırıcı çalışmalar yapmalı ve katma değer sağlayan yarı mamul üretiminde AR-GE çalışmalarını sürdürmelidir.” şeklinde konuştu.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)