Akıllı Telefon, Temiz Suyu Nasıl Garantiler ?
Bakteriler belli sıcaklıklarda su kaynağı hatlarında çoğalabiliyor ve bir sonraki duş kullanımında serbest kalabiliyorlar. Milyonlarca insanın sağlığını tehdit eden bu durum, kamu binaları, hastaneler ve havalimanları gibi genel alanlarda su hijyeninin önemini ortaya koyuyor. Mikrop oluşumunu önlemek için kimyasal kullanmadan basit ama etkili bir çözüm geliştiren İsviçreli sıhhi tesisat devi Geberit, sürdürülebilir bir şekilde yaşam alanlarının hijyen kalitesini artırmak için akıllı telefon uygulamasıyla temiz su kullanımını garantiliyor. Her yıl ortalama 25 farklı ürünün patentini alan Geberit, inovasyonu, var olan süreçlerde yenilenme devrimi olarak nitelendiriyor.
Bugün, özellikle iş dünyasıyla ilgili her program ve yayında uzmanlar tarafından değinilen bir konu olan inovasyon, bir buluşun ötesinde ‘yeni bir iş fırsatı’ yaratmasıyla karşımıza çıkıyor. İşletmeler için hayati bir öneme sahip olmasının dışında şirketler arası rekabet edebilmenin en önemli yolu olan inovasyon, sıhhi tesisat sektörünün de nabzını belirliyor. 2009 yılından bu yana sağlam temellere dayandırılan inovasyonun, sürdürülebilir bir büyüme aracı olduğunu belirten Geberit Türkiye Genel Müdürü Cengiz Kazazoğlu, şirketlerin ürünleriyle yeni standartlar oluşturmaları için sınırlarını zorlamaları gerekliğini söyledi.
Oluşabilecek tüm senaryolar, laboratuvarlarda test ediliyor
İnovasyonun uzun vadede işletmelerin verimliliğini artırırken, rekabette de üstünlük yaratmalarını sağladığını belirten Kazazoğlu, “Biz Geberit olarak, sürdürülebilir bir şekilde müşterilerimizin yaşam kalitesini artırmak için gelişmiş teknolojileri kapsamlı teknik bilgi birikimi ile birleştiriyoruz. Bu aşamada gerekli tüm testleri, 800 metrelik temizlik teknolojisi onaylı laboratuvarımızda yürütüyoruz. Neredeyse sekiz kata denk gelen 24 metre yüksekliğinde bir atık su kulesini içeren bu alanda tüm inşaat durumları yeniden simüle edilebiliyor” dedi.
Akıllı telefon ile borular temizleniyor…
Kazazoğlu, “İnavosyan temeliyle geliştirdiğimiz ürünlerimizin ilk olarak özgün olmasına dikkat ediyoruz. Buna örnek olarak sifonlarımızı gösterebiliriz. Bakteriler belli sıcaklıklarda su kaynağı hatlarında çoğalabiliyor ve bir sonraki kullanımda duşlardan yayılabiliyorlar. serbest kalabiliyorlar. Geberit, bu mikrop oluşumunu önlemek için basit ama etkili bir çözüm üretiyor. Sifon ile borular, periyodik olarak mikroplar ve bakterilerin tehlikeli seviyede çoğalmasına izin vermeden durulanıyor. Ve bu kimyasal kullanılmadan akıllı telefon uygulaması sayesinde programlanıyor.”
En önemli yenilik: sanal mühendislik
Geberit’te sadece ürünün değil, o noktaya varmak için yapılan yolculuğun da yenilikçi olduğunu söyleyen Kazazoğlu, “Geberit son on yıl içerinde büyük teknolojik gelişmelere imza attı. Bunlar arasında en önemli olanlardan biri de şüphesiz ki sanal mühendislik. Bu alanda sektör lideri olduğumuzu söylemek mümkün. AquaClean’in asimetrik iç geometriye sahip Rimless (kanalsız) seramiğini düşünün. Bunu başarmak için bilgisayar ekranında onların mekanik, yapısal, akustik ve akışla ilgili durumunu canlandırdık. Bu sayede şekildeki değişikliklerin akış davranışını ve sesini nasıl etkilediğini gördük. Bu da seramiğin kenarsız, asimetrik yapısıyla optimum deşarj sağlamasına olanak tanıdı. Aslından sanal mühendislik sayesinde gerekli tüm veriler kaydedilip, ek süreçler için hazır bekleniyor. 3B baskı ürün geliştirme aşamasını hızlandırdığı için gittikçe daha önemli bir hale geliyor. Bu on yılı aşkın bir süredir zaten kullandığımız bir teknoloji. Aynı zamanda üniversiteler ile yakın iş birliği içinde 3B teknolojisi alanında araştırma projeleri üzerinde çalışıyoruz” açıklamasını yaptı.
Her yıl ortalama 25 patent!
İnovasyon konusunda özgürlüğün yanında standarttan da kopmamak gerektiğine dikkat çeken Kazazoğlu, “Pazar lideri olarak, aktif bir şekilde teknoloji çevremizi şekillendiriyor, yenilik gücümüzü de patentlerimizle kanıtlıyoruz. Ortalama olarak her yıl ortalama 25 patent alıyoruz” şeklinde konuştu. Sıhhi teknolojilerin en değerli kaynağının su olduğunu ve bu suyun sürdürülebilirliği için projeler geliştirme gerektiğini söyleyen Geberit Türkiye Genel Müdürü Cengiz Kazazoğlu, “Su en değerli refah kaynağımız. Bizim için en önemli zorluklardan biri ise suyunu mümkün olduğunca ekonomik kullanmak. Bu nedenle çözümlerimiz fazlasıyla işlevsel olmak durumunda. Geberit olarak, akıllı sensör teknolojileri içeren, yüksek kalite materyallerden üretilen ve yüksek tasarım standartlarını karşılayan işlevsel çözümler geliştiriyoruz. Bu sayede olağanüstü konfor ile performansı birleştirmeyi hedefliyoruz. Çünkü biliyoruz ki banyoda konfor açısından talepler sürekli olarak artış gösteriyor. İnsanlar bu konuda her zaman yenilik istiyor. Örneğin, banyo ekipmanlarının yüzeyleri için talepler artıyor. Bizler de talep neyse onun için çalışıyoruz ve daha sağlam, daha kolay temizlenebilir ve dolayısıyla daha dayanıklı yüzeyler yapıyoruz” dedi.