AKM Projesine İki Kıtadan İki Ödül
Bu hafta başında World Architecture Festival - WAFX 2018’de “Kültürel Kimlik” dalında ödül alan AKM projesi, Tabanlıoğlu Mimarlık’ın 15. kez katıldığı Cityscape Global Ödülleri'nde de büyük ödüle layık görüldü.
Türkiye’nin uluslararası mimarlık ofisi Tabanlıoğlu, mimarlık ve gayrimenkul dünyasının en önemli küresel platformlarından biri olan Cityscape Global 2018’de varlık gösterirken ödül geleneğini de sürdürdü. Tabanlıoğlu Mimarlık, iki projesi ile finale kaldığı Cityscape Global Awards’da Atatürk Kültür Merkezi ile “Toplum, Kültür ve Turizm - Proje dalı”nda büyük ödülü aldı. Bu, WAFX ile birlikte AKM’nin bir hafta içindeki ikinci büyük uluslararası başarısı oldu.
Tabanlıoğlu Mimarlık, başarılı projelerinin yanı sıra küresel platformlarda katılımları ve aldıkları ödüllerle de öne çıkıyor. Gayrimenkulde yatırımcılar ve mimarları buluşturan en önemli uluslararası organizasyonlardan Cityscape Global 2018’de de yerini alan Tabanlıoğlu Mimarlık, bu önemli küresel platforma 15’inci kez aralıksız katılımını gerçekleştirdi. Tabanlıoğlu Mimarlık, Cityscape Global’deki S3A30 numaralı standında, başarılı işlerini ve özgün mimari yaklaşımını, gayrimenkul ve mimarlığın küresel temsilcileri ile buluşturdu.
Tabanlıoğlu Mimarlık, Cityscape Global 2018’de katılımıyla olduğu gibi ödüllerde de geleneğinini bozmadı. Bugüne kadar Cityscape Global Awards’da birçok kez podyuma çıkan Tabanlıoğlu Mimarlık, 2018’de de ödüle uzandı. Tabanlıoğlu Mimarlık, Cityscape Global Awards 2018’de Atatürk Kültür Merkezi ile “Toplum, Kültür ve Turizm - Proje dalı” ve Al Fattan Crystal Towers projesi ile de “Eğlence ve Ağırlama Ödülü - Yapı dalı” kategorilerinde finalde yarıştı. Yarışma büyük jürisi, Atatürk Kültür Merkezi projesini büyük ödüle layık gördü. Cityscape Global Awards 2018 ödülleri, 2 Ekim Salı akşamı InterContinental Dubai Festival City’de düzenlenen, gayrimenkul ve mimarlık dünyasının önemli isimlerinin katıldığı törenle sahiplerini buldu.
ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ
Atatürk Kültür Merkezi, ilk inşa edildiği 1960'lı yıllarda ve 1970 yılındaki yangından sonra yeniden kazanıldığında kentin odak noktası olmuştur. Tabanlıoğlu'nun tasarımı şehrin sanat ve kültür ortamının kalbinde tekrar yerini alacaktır. Yeni merkez sadece dünyadaki en büyük opera evlerinden birine sahip olmakla kalmayacak, aynı zamanda galeriler, kütüphane, kafe ve restoran gibi ikincil işlevleriyle de ziyaretçilerine açık olacak. Yeni merkez tasarımıyla, geçmiş, şimdiki zaman ve gelecek arasında bir bağ kurararak, İstanbul'un kentsel dokusu ve kültürü ile kentlileri birleştiecek.
AL FATTAN CYRSTAL TOWERS
Okyanus manzarasına açık iki kristal kule olarak yükselen, 35 katlı bir konut bloğu ve 30 katlı bir otelden oluşan CYRSTAL TOWERS kumsaldan birkaç adım gerideki sahil yolu “The Walk” üzerinde yer alıyor. Her ikisi de şehir manzarasına açık ve okyanus vistalarına hakim biçimde yükselen kuleler, stil bilinci olan otel konuklarına ve konutlarda yaşayanlara etkileyici bir atmosfer sunuyor, bunun yanısıra program itibarıyla sadece direkt kullanıcılarına değil, uğrama ve kentsel buluşma noktası olarak tüm kentli ve ziyaretçileri kabul ediyor.
TABANLIOĞLU MİMARLIK
Mimarlığın, kent ve çevreyi güncel ihtiyaç ve imkanlara, güncel ritme uygun şekilde geliştirmek, yaşamı sağlıklılaştırmak, kolaylaştırmak potansiyeli ile, başta İstanbul olmak üzere birçok farklı şehirde gerçekleşen projeleriyle Tabanlıoğlu Mimarlık kentsel gelişime ivme kazandırmış, bireysel yapılar ve kamusal projelerle olumlu örnekler oluşturmuştur. Bu yapıların bir çoğu bulundukları yerin hatta ülkenin imgesi haline gelmiştir.
Tarihi ve kültürel mirasla ve güncel değerleri buluşturan, çağdaş tasarımlarıyla “ilk” olma özelliği taşıyan Tabanlıoğlu projeleri, özendirici, yönlendirici özelliklerinin yanısıra, mimari ve sosyal bağlamda ait oldukları dönemi ve yeri yansıtmaktadır.